Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938434





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Kolderbos : Dokter Harrie Dewitte moet gedupeerden correct adviseren.
02 februari 2012
Miserie met Nieuw Dak moet nu via Wonen Vlaanderen en Vrederechter aangekaart.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.575.100
Genk / Lanaken 02 februari 2012

De Genkse dokter van het -zijn- Volk reageert zoals dat politici betaamt, graag in de media, vooral bij de Vrt waar zijn dochter Indra, de Zevende -zeverende- Dag presenteert, ligt Harrie Dewitte goed in de kast, maar daarmee geraken de problemen van de sociale huurders in de blokken van Kolderbos maar niet opgelost, het blijft maar aanslepen en het éne probleem volgt op het andere. Ondertussen heeft Harrie Dewitte, Genks Raadslid en politicus bij PVDA+, er weer politieke munt uit kunnen slaan maar de huurders van de cvba Nieuw Dak blijven in de kou staan.

Morsum Magnificat doet het écht.
Toen deze redactie in maart 2010 op de hoogte werd gebracht van elektrocutiegevaar in huurwoningen in de wijk Termien, ging Morsum Magnificat met toelating van de bewoner en haar familie, poolshoogte nemen en stelde inderdaad vast dat er écht elektrocutiegevaar was. Prompt stelde Morsum Magnificat in het kader van het algemeen belang, de Genkse burgemeester Wim Dries, de Directeur van Nieuw Dak -Myriam Indenkleef- en de Genkse brandweercommandant -Aerts- voor hun verantwoordelijkheid.
Lees hier pagina 23 van MM_176.

Genk reageerde.
De Genkse burgemeester Wim Dries -CD&V- had de dreiging van Morsum Magnificat de foto's naar de Procureur te sturen, relatief snel begrepen, Wim Dries detacheerde twee personen bij Nieuw Dak om een "Survey" te laten uitvoeren op de conformiteit van de elektrische installaties, ondermeer deze van de accumulatievuren. Prompt daarop belegde de cvba Nieuw Dak een persconferentie waarbij Directeur Myriam Indenkleef diende toe te geven dat 80% van de installaties met de verwarming niet in orde waren en de firma Cofely haar werk niet naar behoren had uitgevoerd, Morsum Magnificat heeft hier dus perfect gereageerd.

Verkeerd effect.
Met de vorige actie in Sledderlo, heeft Dr Dewitte de gedupeerde huurders geen dienst bewezen, Nieuw Dak zadelde haar huurders op met een aangetekend schrijven waarin stond dat ze, omwille van de veiligheid, geen alternatieve verwarmingsmiddelen op basis van gas of petroleum meer mochten gebruiken, de huurders waren door de acties van Harrie Dewitte dus nog verder van huis. Er moet bij Nieuw Dak dringend grote kuis gehouden worden, beginnende met de Directeur en de Voorzitter, een ACW man die blijkbaar alleen maar kan toekijken hoe Myriam Indenkleef Nieuw Dak bestuurt.

Wonen Vlaanderen.
Het wordt hoogtijd dat Harrie Dewitte zijn patiënten informeert dat zij Wonen Vlaanderen moeten inschakelen, het zijn zij die de staat van de woning met een puntensysteem kunnen beoordelen, vervolgens moeten de cvba Nieuw Dak en de burgemeester van Genk geïnformeerd worden -wat de Vlaamse Wooninspectie bij ongeschiktheid normaal zelf doet-. Vervolgens moeten de betrokken huurders naar de Vrederechter stappen en huurvermindering en/of schadevergoeding eisen, dat lijkt ons de juiste weg, politieke publiciteit via Radio2 is enkel goed voor de politicus in kwestie.

Vrederechter.
Binnenkort zal de cvba Nieuw Dak voor een probleem met de elektrische installaties in de appartementen in Kolderbos voor de Genkse Vrederechter worden gedaagd en ook BELAC voert reeds een onderzoek naar de conformiteit van de elektrische installaties van de vernieuwde appartementen. Of de Genkse Vrederechter Lode Vrancken die van CD&V strekking is, zijn werk op een onpartijdige manier gaat doen, is dan weer een andere vraag, maar in dat geval is er nog de Rechtbank van Eerste Aanleg.

Wie informatie wenst naar de weg naar Wonen Vlaanderen, de VMSW en verder kan contact nemen met

Artikel n° : 4.440
Geplaatst : 11:18 2/02/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 februari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.