Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926418





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belangenvereniging Dolor laat Dexia dossier niet los.
20 januari 2012
Minstens vijftig nieuwe klachten worden neergelegd in dossier Dexia.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.544.800
Antwerpen-Berchem / Lanaken 20 januari 2012.

In het dossier Dexia heeft het Parket effectief een opsporingsonderzoek opgestart naar marktmanipulatie en misleiding, zo raakte vandaag bekend. Dolor heeft door de door haar aangezochte advocaten, Lessens en Coveliers, voor een aantal van haar leden op 09 november 2011 een strafklacht laten neerleggen bij het Brusselse Parket. Het onderzoek spitst zich vooral toe op wat de uitgebreide Dexia entourage, waarin een resum publieke figuren, wist over de desastreuze toestand van Dexia en wat er werd gecommuniceerd naar de aandeelhouders.

Bijkomende informatie.
Wat Dolor eist is dat elke steen omgekeerd wordt en dat niets in de doofpot wordt gestopt en blijkbaar is het Brusselse parket dezelfde mening toegedaan. Dolor wil ook heel wat bijkomende informatie verstrekken bij
het gerechtelijk onderzoek. Die informatie komt uit de vele dossiers die aandeelhouders overmaakten aan de belangenvereniging. Bovendien wil Dolor, namens de aandeelhouders een schadeclaim indienen van minstens 3 euro per aandeel.

Uitzicht op schadevergoeding.
Inmiddels heeft Dolor een vierhonderdtal dossiers van Dexia aandeelhouders in behandeling en afgevaardigd bestuurder, Hendrik Boonen, bevestigt namens Dolor dat een van de volgende dagen een vijftigtal nieuwe
strafklachten met nieuwe informatie zullen worden neergelegd. Volgens Dolor hebben gedupeerde aandeelhouders uitzicht op een schadevergoeding, een eis die zal worden gesteld door de dezelfde advocaten die door Dolor zijn aangesteld ; Lenssens en Roel Coveliers. Aandeelhouders van Dexia kunnen nog steeds deelnemen. Zij dienen daartoe contact op te nemen met de belangenvereniging Dolor vzw.

Bron : Dolor vzw
Bewerking : jvds

Artikel n° : 4.416
Geplaatst : 20:51 20/01/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 21 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.