Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926418





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk: Gemeenteraadsagenda op veertien minuten afgewerkt.
20 januari 2012
Evenveel bijkomende ingediende agendapunten door oppositie PROgenk en PVDA+

Bezoekers website Morsum Magnificat:
Lanaken / Genk 20 januari 2012

De gemeenteraad van Genk was vanavond -19/1- , zoals door het enige Open Vld Raadslid gesteld, binnen de veertien minuten afgehaspeld, toen dat Raadslid voorstelde om voor deze korte prestatie, in het kader van de besparingen, de vergoeding van de Raadsleden te verminderen, kwam er reactie van Stijn Vangeneugden -Vlaams Belang-, die de vergoedingen van de Raadsleden altijd zou willen aanpassen aan de geleverde prestaties. Burgemeester Dries -CD&V- verwees naar het feit dat de wedde van de burgemeester en schepenen, in het kader van de besparingen, op het hetzelfde niveau worden gebracht als deze van de Vlaamse parlementsleden. Voorgaande woordspel was zowat de apotheose van de gemeenteraadszitting.

Wij of ik?
Niettegenstaande na het overlopen van Michel Driessen naar CD&V, voor de Open Vld Luc Gieraerts nog alleen overblijft, waant het Raadslid zich nog altijd als zijnde meervoudig, bij de stemming zegt Gieraerts steeds
"wij" gaan dit en "wij" gaan dat, terwijl hij cavalier seul moet spelen, de Open Vld cavalier wellicht volgende verkiezingen van zijn paard zal vallen.

Dertien bijkomende agendapunten.
Wie dacht dat de dertien agendapunten snel zouden worden afgehaspeld, had gelijk, maar daarmee was de kous niet af, de oppositie, meer bepaald PROgenk en PVDA+ hadden dertien bijkomende agendapunten
ingediend waarbij tussen Harry Dewitte -PVDA+- en burgemeester Wim Dries geanimeerde gesprekken werden gevoerd over de cvba Nieuw Dak. Harry Dewitte beklaagde zich, wellicht in naam van "zijn volk", over de slechte woonkwaliteit in de veertig jaar oude appartementen te Kolderbos. Dewitte had volkomen gelijk, maar de PVDA+ dokter moet zich niet op glad ijs begeven door over conformiteit van elektrische installaties te spreken.

Nieuw Dak.
Burgemeester Wim Dries -CD&V- verdedigde de cvba Nieuw Dak door dik en dun, nogal wiedes, toch heeft Harry Dewitte gelijk, de conformiteit van de elektrische installaties in Kolderbos is niet alleen in de oude
appartementen, op vele items strijdig met het A.R.E.I., maar zelfs in de nieuw verbouwde appartementen onderzoekt BELAC één en ander. Ook burgemeester Dries werd hiervan op de hoogte gesteld. In de oude appartementen in de Keinkesstraat vormen sommige laagspanningsbordjes die in de keukens staan opgesteld, elektrocutiegevaar, maar de bewoners willen niet te veel poeha maken omdat ze bang zijn buiten te worden gezet want ook bij de cvba Nieuw Dak is men er niet vies van om in sommige gevallen hun macht te misbruiken en huurders te intimideren.

Competentie.
Als Harry Dewitte geen kritiek durft te uiten op technici van de cvba Nieuw Dak, dan zal Morsum Magnificat dat wél doen, wij hebben bewijsmateriaal aan BELAC en WASO overgemaakt van onaanvaardbare herstellingen
aan de schakelingen van accumulatiekachels, ondermeer in een appartement aan de Priesterhaagstraat, 9 waar, na herstelling door Nieuw Dak, elektrocutiegevaar achterbleef. De problemen met de elektrische verwarmingen ligt in het feit dat er voor de elektrische accumulatiekachels uit puur geldgewin, geen oplaadautomaten en buitenvoelers werden geplaatst, wat bij vermogens van 12 kW noodzakelijk is. Daardoor spaarde de maatschappij veertig jaar geleden minstens 10.000 Bef per appartement uit. Sommige appartementen hebben voor de elektrische verwarming ook geen aparte metergroep, ook dat is nefast voor de kostprijs van de verwarming.

Burgemeester Dries : Geen geleuter aub!

Werkbon Nieuw Dak.
Hier het bewijs voor burgemeester Dries dat de cvba Nieuw Dak herstellingen aan de elektrische installatie van de accumulatiekachels uitvoerde, kunst en vliegwerk dat niet door de beugel kan! Het gaat hier over een uitgebrande zekeringkast wat 's nachts gebeurde en waarbij zeer giftige en toxische rook is vrijgekomen in een appartement bewoond door een gezin met kinderen die reeds gezondheidsschade aan de luchtwegen opliepen wegens vocht, schimmel, etc, dat werd door Stebo in een rapport vastgelgd, maar Nieuw Dak zou van niets weten. 

Rapport.
Nieuw Dak werd middels een aangetekend schrijven in gebreke gesteld, maar reageerde niet eens. In het kader van het algemeen belang diende Morsum Magnificat de bevoegde instanties te waarschuwen, we weten niet of ondertussen de fouten in de Priesterhaagstraat,9 hersteld zijn.

Uitmelken.
Door de keuze van accumulatieverwarming heeft de cvba Nieuw Dak destijds fel in de kaarten gespeeld van Interelectra die à volonté elektriciteit kon leveren, Interelectra is de zuivere intercommunale en partner van
ondermeer Genk! Interelectra had er moeten op toezien, dat de cvba Nieuw Dak regelautomaten en buitenvoelers plaatste, maar Interelectra sloot de ogen waardoor sociale huurders qua verwarmingskosten worden uitgemolken! Deze redactie kan, kijkende over een periode van vijftig jaar in zowat gans Vlaanderen, geen sociale woningen duiden die op een dergelijke stuntelige manier met elektrische verwarmingen zonder regelautomaat en buitenvoeler, zijn uitgerust. De sociale huurders van de cvba Nieuw Dak zijn daar de dupe van. 

Andere Directeur.
Tijdens het bekvechten tussen Wim Dries en Harry Dewitte, wees Dewitte Wim Dries terecht dat hij bij de cvba Nieuw Dak wel wat te zeggen heeft -Genk is immers meerderheidsaandeelhouder bij Nieuw Dak, red.-
zelfs ooit gezegd moet hebben "als ik dat wil komt er een nieuwe Directeur bij Nieuw Dak", maar burgemeester Wim Dries ontkende dat meteen, nogal wiedes. Wim Dries kan zoals zijn partijgenoot Chris Peeters liegen zonder te verpinken. Het zou geen overbodige luxe zijn indien nieuw Dak een nieuwe Directeur kreeg. Maar Wim Dries blijft Nieuw Dak door dun en dik verdedigen. Binnenkort willen huurders de cvba Nieuw Dak voor de Rechter dagen, dus nog afwachten alvorens victorie te kraaien.

Artikel n° : 4.415
Geplaatst : 6:46 20/01/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.