Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928219





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactief incident te Kortessem krijgt staartje
15 december 2006
Wellicht juridische stappen tegen schroothandelaar die container terugstuurde
Bezoekers website Morsum magnificat : 174.700
Betekom / Kortessem 15 dcember 2006

Update 2 15.12.2006  18:00u     - hier link naar vorig artikel van 12 december 2006

Burgemeester van Kortessem in actie.
Vandaag heeft het Schepencollege van Kortessem over de kwestie van de radioactieve bron gesproken, Burgemeester PHILTJES neemt de zaak ter harte en is ervan overtuigd na informatie van Morsum Magnificat op de goede golflengte te zitten.

Schroothandelaar grandioos in de fout.
COBEREC is de vereniging van schroothandelaars die maar al te goed op de hoogte moet zijn van het feit, dat eens de meetpoort bij een schroothandelaar een radioactief alarm geeft, die container niet naar de afzender mag worden terug gestuurd en dat gebeurde twee keer.
De schroothandelaars moeten iemand opleiden om de werking en de meetgegevens van de meetpoort te interpreteren, ook dat is bij NEFER twijfelachtig, in ieder geval kon de Manager K.E. geen zinnig woord over de werking van een poort vertellen, niet eens de betekenis van achtergrondstraling kende.

Maandag al opgehaald.
Toen deze redactie op 12 december vanaf het kantoor van Burgemeester PHILTJENS met het NIRAS telefoneerde, kwam ook daar het dossier voor het ophalen in een stroomversnelling, zelfs z? snel, dat het transport al maandag 18 december ?06 zal plaats vinden.
Of de ?Notificatiplicht? dat voor Ra-226 geldt, wordt gerespecteerd, betwijfelen wij, bij het FANC was er niemand meer bereikbaar om dat te achterhalen.

Juridische stappen.
Het schrootbedrijf dat de container tot twee keer toe terugstuurde (NEFER), krijgt alvast een aangetekend schrijven van de gemeente Kortessem, deze zaak krijgt nog een radioactrief staartje, of er mensen van het containerpark radioactief besmet werden zal wellicht nooit bekend zijn, die urinetesten komen immers veel te laat.
Laatste update ( 19 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.