Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938435





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
CGKR moet afstappen van wereldvreemd beleid.
18 januari 2012
Federale instellingen moeten besparen maar het budget van CGKR gaat omhoog.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.541.500
Brussel / Lanaken 18 januari 2012

Het is bekend dat zowat alle federale instellingen moeten besparen. Eén van de weinigen die daaraan blijkbaar ontsnapt is het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding -CGKR- want daarvan gaat het budget omhoog en wordt het mandaat van directeur De Witte waarschijnlijk óók verlengd. Het was N-VA die vanmorgen, bij de bespreking van de beleidsbrief Gelijke Kansen, vroeg om bevriezing van het CGKR-budget maar ook, en vooral, om een minder wereldvreemd beleid.

Logica ver zoek.
Bij de bespreking van haar beleidsnota moest minister Milquet toegeven dat het budget van het CGKR niet daalt maar wel degelijk stijgt met 0,5%, iets wat N-VA Kamerlid Theo Francken niet kan volgen zeker als men weet dat goedwerkende instellingen en diensten vandaag drastisch moeten besparen terwijl het CGKR, dat van overal kritiek krijgt, ook van de meerderheidspartijen, wel bij krijgt. De logica daarvan is ver te zoeken of is het in dit geval : Wie stout is krijgt lekkers, wie braaf is de roe?  Het was N-VA-Kamerlid Theo Francken  die de budgetstijging aan het licht bracht en hij diende een amendement in om het CGKR-budget minstens te bevriezen.

Directeur De Witte.
Tijdens de zitting wees Ben Weyts -N-VA- op de positie van directeur Jozef De Witte. Volgens Milquet leverde de Raad van Bestuur van het CGKR al eerder een advies af over de verlenging van De Wittes mandaat maar met onvoldoende motivering. Een nieuw advies wordt nu gevraagd en de regering zal de beslissing nemen echter, de aanstelling van een leidende ambtenaar, zal sowieso tijdelijk zijn en slechts duren tot de omvorming van het CGKR tot een nieuw inter-federaal centrum. Dat betekent concreet dus tot eind juni ; voor de Vlaamse regering de deadline om al dan niet een akkoord te bereiken over de oprichting van een inter-federaal centrum. Indien geen akkoord kan worden bereikt richt Vlaanderen een eigen centrum op.

De Witte of De Zwarte.
Ondanks dat N-VA geen lid is van de fanclub van Jozef De Witte aanziet zij de manier waarop de regering met de man is omgesprongen als weinig menselijk. In eerste instantie werd gecommuniceerd dat hij niet opnieuw zou worden benoemd, daarna weer wel en vervolgens weer niet. Uiteindelijk zal hij wél weer worden benoemd, zij het dan tijdelijk. Weyts vraagt zich dan ook af waar al die show voor nodig was. Het is voor N-VA niet belangrijk wie het CGKR leidt, of het nu Jozef De witte of Maria De Zwarte is, voor hen is het gelijk zolang het CGKR maar stopt met het voeren van een wereldvreemd beleid dat ver staat van de visie van de publieke opinie op migratie en integratie. Het is een pijnlijke waarheid om vast te stellen dat het CGKR vandaag dikwijls wordt gezien als een partijdige, eenzijdige belangenverdediger en dat het Centrum van Gelijke Kansen niet iedereen gelijk behandelt. Over een koerswijziging repte minister Milquet echter met geen woord. 


Dit cartoon van ZAK illustreert de CGKR, alleen is het te bekijken op wie dat van toepassing is ...

RTBF.
Weyts riep minister Milquet ook op om de studie van professor Magda Michielsens te bekijken. Daarin wordt gesteld dat in het politiek praatprogramma Mise au point op de Franstalige zender RTBF een vijandig beeld wordt geschetst van de Vlaamse partijen, de NVA op kop, en van de Vlamingen tout court. In haar beleidsnota heeft de minister het over actieplannen, werkgroepen en rondetafels in de strijd tegen extremisme en onverdraagzaamheid, maar volgens de studie is de aanpak van de RTBF het toonbeeld van een haatcampagne. Misschien kan de minister dus best eerst voor eigen deur vegen. Gaat het Centrum daar onderzoek naar voeren? was de vraag van Weyts. Milquet bleef het antwoord op die vraag schuldig.

NVDR.
Morsum Magnificat kan niet anders dan de zienswijze van de N-VA over de CGKR als zijnde een "eenzijdige belangenverdediger" beamen. De dienst "steunpunt tot bestrijding van armoede,bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting" is niets minder dan een propagandaelement  van minister Ingrid Lieten, dat behalve het uitgeven van een tweejaarlijks rapport over de armoede en woonproblematiek, buiten het creëren van postjes, weinig nuttig werk levert.

Bron : N-VA
Bewerking : jvds

Artikel n° : 4.408
Geplaatst : 16:50 18/01/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 21 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.