Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928219





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactief element al een jaar in kastje van Brandweer te Beringen
15 december 2006

Burgemeester van Beringen pleegt obstructie en overtreed de wet.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 174.500
Betekom / Beringen 14 december 2006

Een radioactief kompas dat op het containerpark te Beringen was terecht gekomen werd door de meetpoort van een schrootbedrijf gedetecteerd, net als het voorval te Kortessem werd ook die container terug naar Beringen gestuurd, toch is dat strijdig met de procedures terzake.



De Radium 226 staat in een persoonlijk kastje van ??n van de brandweermannen,
vlak ernaast drinkwater, wat er in de kastjes die ernaast liggen staat weten we niet. 
De straling tegen de verpakking is 10 ?Sv/h  

In kastje (Locker) bij Brandweer te Beringen.
Nadat de container bij het containerpark te Beringen arriveerde, werd de Brandweer (tot eigen ongenoegen manusje van alles) van Beringen erbij gehaald, die deed op haar beurt beroep op R.WALTHERY die bij Belgoprocess te Mol / Dessel werkt en tot het vrijwilligerskops van de brandweer van Leopoldsburg hoort.

Te duur.
Betrouwbare informatie brengt ons bij de Burgemeester van Beringen, die zou de kosten om de conditionering van dat radioactief materiaal  (Radium 226) die bij de ?nige firma in Belgi? Belgoprocess moet gebeuren, te duur vinden.
We kunnen Burgemeester Mondelaers (CD&V) maar niet bereiken, hij verschuilt zich blijkbaar, zelfs zijn GSM laat jij door zijn vrouw afnemen, bel naar het gemeentehuis zegt ze, daar zegt men dat de Burgemeester in vergadering zit.

Klacht bij de Europese Commissie.
Uiteindelijk krijgen we vrijdagavond 17 december om 20:00u de Burgemeester toch aan de lijn, althans eerst zijn vrouw, het hels kabaal en hondengeblaf aan de andere kant moeten we er bijnemen, het wordt een moeilijk gesprek, een ??nrichtingsverkeer waarbij de Burgemeester ons duidelijk maakt, dat hij Advocaat is.
De gemeente Beringen vindt dat de prijs voor de verwerking van het Radium 226 veel te hoog is, zelfs na onderhandeling om de prijs  de prijs voor de conditionering blijft het een schandalig hoge rekening, we vroegen om die rekening te herleiden tot normale bedragen, maar ze hebben dat geweigerd.
We hebben dat opnieuw op het Schepencollege behandeld, het kan opgehaald worden, maar we hebben klacht gedaan bij de
 Europese Commissie tegen de manier waarop in Belgi? aan prijsvorming wordt gedaan voor radioactief afval.
Ze krijgen de Europese Inspectie op hun dak zegt de Burgemeester / Advocaat, z?simpel is dat, 600 Euro voor een ritje van Beringen naar Mol is veel te hoog briest de Burgemeester, we laten ons niet afzetten door Staatsinstellingen of seme Staatsinstellingen.

Obstructie.
De reden dat het radioactief kompas er nog steeds ligt, ligt in het feit, dat Burgemeester MONDEL AERS obstructie pleegt, de Burgemeester vindt de prijs voor verwerking (ongeveer 680 Euro) via NIRAS te duur.
Dat betekent dat de Burgemeester van Beringen de wet van 20 juli 2001 met de voeten treedt, hij gaat "ze" wel de Europese controlecommissie op de hals sturen zegt de Advocaat overtuigend. 
Of het zomaar kan, dat een Advocaat (en Burgemeester) de wet op de bescherming van de bevolking tegen de gevaren van de radioactieve straling mag overtreden is toch maar de vraag ?

Vervoer, verpakken,opslaan.
Het radioactief kompas werd in een container van het containerpark van Beringen gedumpt, vervolgens naar het schrootbedrijf (en terug) vervoerd, een deel van dat verhaal kunnen we volgen, dat van Beringen tot de schroothandelaar, verder niet meer.
De schroothandelaar had het niet mogen terugsturen (Richtlijnen verschenen in het Staatsblad), dan komt de Brandweer van Beringen op de proppen, het werd wel verpakt en vervoerd naar de Brandweer  en daar opgeslagen, daar gaan ze (de Brandweer) in de fout. 
  

Bij het FANC of NIRAS kunnen we vrijdagavond om 20.00u niet meer terecht voor een reactie.

Wordt vervolgd.

Laatste update ( 19 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.