Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938439





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Riemst : Gazettenwinkeluitbater en klanten zien zonnepanelen op de stoep liggen_Update1
06 januari 2012
Persgeilheid van uitbater maakt slapende honden wakker.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.510.600
Riemst / Lanaken 6 januari 2012.

--- wijziging 07:55 7/1/2012

De uitbater van de gazetten winkel aan de Maastrichtersteenweg te Riemst -Vroenhoven- Guido C. is een echte persman, elke twee weken mag de man ook op Radio2 komen 'kallen'. Hedenmorgen deed Guido stoer het verhaal dat tijdens de voorbije storm maar liefst 48 zonnepanelen van zijn dak zijn gewaaid en pardoes op het voetpad vlak voor de winkel, zijn terecht gekomen.

De gazetten.
Het moet blijken dat ook een journalist -drager van een brilleke zei Guido- van Het Laatste Nieuws quasi gelijk met de brandweer van Bilzen ter plaatse was en Guido aan de journalist vroeg of hij soms met de brandweer was meegekomen! Maar Het Laatste Nieuws was niet de enige die ter plaatse was, dat was ook geval met Tom Palmaers de fotograaf die permanent achter de brandweer van Bilzen holt. Vandaag was Guido Coenegrachts al wat minder enthousiast, ergo hij vond dat er genoeg persaandacht is geweest, dat zou misschien slapende honden van de verzekeraars wakker kunnen maken, maar de gazettenman heeft er zelf over gepraat op Radio2.


De firma was vandaag puin aan het ruimen, dat wij sfeerfoto's maakten kon noch de persgeile gazettenman, noch de installateur waarderen. De uitbater vond dat de persaandacht nu genoeg was geweest, Guido, de kleptuut in zijn eigen winkel-s-, heeft nota bene via Radio2 zelf de kat de bel aangebonden!

Verzekeraar.
Naar we vernemen zou de constructie niet erg goed bevestigd zijn geweest, niet alleen de zonnepanelen kwamen naar beneden maar ook de metalen, vuurverzinkte draagconstructies. Uiteraard zal de verzekeraar daarover vragen gaan stellen, er is immers de NBN B-002 en B-003 -Werking van de wind op de bouwconstructies- die voor dergelijke installaties de sollicitaties -statische en dynamische druk- bepaald waaraan dergelijke installaties moeten kunnen weerstaan, meer bepaald windsnelheden van 123 km/u plus een factor veiligheid 2 of 3 naargelang het belang van de installatie en de ligging. Volgens de verzekeraar is de installateur aansprakelijk, volgens de installateur is het stormschade.

Morsum Magnificat heeft van anderen ook hier 
niets te leren, ontwerp, constructie, plaatsing : Erik Verbeeck


Antwerpen Thijsmans Andrew plaatsen antenne van 2,40m diameter -met radome- op appartementsgebouw van 10 verdiepingen, manueel -zonder hulp van kraan-, als gereedschap gekeurde hulpconstructies van eigen makelij Verbeeck & C°- 


Dit is één van de vele parabolische antennes die uw hoofdredacteur overal in België plaatste, hier op het Thijsmans gebouw te Antwerpen. De antenne diende voor een telefonie -RTT- straalverbinding tussen Antwerpen en Roosendaal, NOOIT is er met deze montages iets misgelopen! Morsum Magnificat heeft van niemand ter zake iets te leren.

 Op de foto : Erik Verbeeck
Andrew Antenne van 3 meter diameter en 340 kg op 50 meter hoge Bemilcom toren te Sint Kruis -Brugge- dienstig voor telefonie -RTT- straalverbinding Gent-Eeklo-Brugge-Oostende -en verder via zeekabel in kanaal naar Londen-, ontwerp en plaatsing : Erik Verbeeck, nooit heeft één antenne, noch in het horizontale, noch in het verticale vlak bewogen, zoja zou de telefoonverbinding -RTT- met Engeland uitgevallen zijn. 

Veel geluk.
De uitbater van de gazettenwinkel mag van geluk spreken dat door de neervallende vuurverzinkte metalen profielen én zonnepanelen niemand werd gewond, of ergo gedood, dat had goed gekund, nu wordt daarover in de gazettenwinkel duchtig gepraat en ondertussen rollen de gazetten over de toonbank ondertussen de ernst van zo'n voorval niet begrijpend. Wie dat wel begreep was de firma die de panelen plaatste en vandaag puin ruimde, toen wij het geheel vanaf de openbare weg fotografeerden werden wij meteen aangeklampt, in zekere zin bedreigd maar uiteraard laten we ons niet intimideren. Het lijkt erop dat constructie in haar geheel onvoldoende stabiel was om te weerstaan aan de sollicitaties als gevolg van de wind van de voorbije dagen.

Morsum Magnificat weet waarover het gaat.
In het verleden heeft de hoofdredacteur van Morsum Magnificat diverse constructies ontworpen en geplaatst, niet zómaar wat zonnepaneeltjes, maar grote parabolische antennes op grote hoogten en voor zeer belangrijke verbindingen waarmee nooit problemen waren, toch wél : het werk was té goed en iemand die zijn werk goed doet, is meestal lastig en wordt in dit landje, waar corruptie, incompetentie en machtmisbruik hoog in het vaandel staan, uiteraard niet gewaardeerd.

Artikel n° : 4.384
Geplaatst : 18:28 6/01/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.