Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938439





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Volgens N-VA is er geen coherente visie over aanpak illegaal wapenbezit.
04 januari 2012
Alleen legale wapenbezitters worden geraakt door de getroffen maatregelen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.505.900
Brussel / Lanaken 04 januari 2012.

In een rondzendbrief die het parket deed uitgaan naar de politiezones van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde wordt een reeks misdrijven gelijst waarvoor de dader niet meteen moet worden verhoord. Eén van deze misdrijven betreft wapenbezit. Dit is voor N-VA een bewijs dat de globale visie over de bestrijding van illegaal wapenbezit uitblijft.

Enkel legale wapenbezitters. 
Politiespecialist van N-VA, Kamerlid Koenraad Degroote, vindt dat onbegrijpelijk temeer omdat de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie in het parlement verkondigden dat illegaal wapenbezit moet worden aangepakt om vervolgens vooral maatregelen voor te stellen die enkel legale wapenbezitters raken. N-VA gaf de ministers toen het voordeel van de twijfel maar als Degroote nu leest dat illegale wapenbezitters in Brussel in eerste instantie gerust gelaten zullen worden, maakt hij zich zorgen. Er ontbreekt, volgens Degroote, een coherente visie en een globaal beleid voor de bestrijding van illegaal wapenbezit.

Tweeslachtig.
Ook N-VA justitiespecialiste Sophie De Wit beaamt dat en zegt dat de houding van minister Turtelboom tweeslachtig is omdat zij enerzijds een strenge aanpak aankondigt maar zich anderzijds verstopt achter de autonomie van het parket en dat terwijl Nochtans de minister een belangrijke rol speelt in het vervolgingsbeleid.

Straffeloosheid.
Bij het opstellen van de Salduz-wet² stonden de balies op hun achterste poten dat niet voor elk misdrijf bijstand van een advocaat voorzien zou worden maar als je dan nu hoort dat de Franstalige balie niet voldoende advocaten ter beschikking stelt, met de omzendbrief van het Brussels parket tot gevolg, is dat wraakroepend. Door die omzendbrief creëert men een straffeloosheid zonder weerga. Het is alsof we aan criminelen een kaartje "verlaat de gevangenis zonder betalen" geven en dat kan echt niet door de beugel. De Franstalige advocaten moeten, net als de Vlaamse balie, hun verantwoordelijkheid opnemen, dixit N-VA Kamerlid Sophie De Wit

²De Salduz-wet ging in na het arrest Salduz/Turkije, beter bekend als Salduz-arrest en betreft een arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat betrekking heeft op rechtsbijstand vóór het eerste -politie-verhoor van een verdachte.

Bron : N-VA
Bewerking : jvds

Artikel n° : 4.379
Geplaatst : 21:06 4/01/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 06 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.