Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938429





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Justitiepaleis Poelaertplein Brussel : Brandstichting?_Update2
04 januari 2012
Brand op tweede verdieping nabij griffie Correctionele Rechtbank aangestoken?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.504.800
Brussel / Lanaken 3 januari 2012

--- Update 2 12:04 4/01/2012
En het brandalarm?
Personeelsleden van de FOD Justitie vertelden gisteren in de grote hal vlak na de brand onder elkaar, dat het op de tweede verdieping in de griffie van de Correctionele Rechtbank te doen was, nu blijkt volgens de "vriendjes" aan de Reyerslaan -Vriendjes, Rood, Tendentieus- , dat de brand in de griffie van het Hof van Beroep zou plaats gevonden hebben en er veel schade is in de vorm van verbrande dossiers. De brand is dus ontstaan toen er in zaal O.21 een zitting van dat Hof van Beroep aan de gang was, het dossier van dié zaak zal alvast niet verbrand zijn. Het moet gezegd dat er op het ogenblik dat de brand is ontstaan in het Justitiepaleis nergens een alarm te horen was, alleen daagde plotseling politie en enkele brandweermannen op en die verzochten iedereen om onmiddellijk naar buiten te gaan. Komt hier weer het zoveelste technisch probleem van de voor corruptie bekende Regie der Gebouwen aan het licht? Hoe veilig is dat Justitiepaleis na al die jaren dat er werken worden uitgevoerd, eigenlijk?  
--- einde update 2

--- Update 1 8:24 4/01/2012
Fel overdreven.
Volgens Radio2 zou er door de brand een overvloed aan sirenes zijn geweest, maar dat klopt geenszins, er zijn slechts drie brandweerwagens, waaronder een ladderwagen -die niet gebruikt werd- en een ziekenwagen van de brandweer en van het Militair ziekenhuis Koningin Astrid ter plaatse gekomen, er zijn in eerste instantie slechts vier brandweerlieden met perslucht en weinig brandbestrijdingsmiddelen of ventilatie -om rook weg te blazen-  naar binnen gegaan, er was dus meer rook dan vuur. De rook heeft zich geenszins snel verspreid. Het heeft minstens twintig minuten aangesleept vooraleer er ter hoogte van de infobalie aan de ingang van het paleis brandgeur werd waargenomen. Aanwezigen keken, toen de politie vroeg om het gebouw te verlaten, zelfs vreemd op en stelden -zoals wij-, de vraag wat er aan de hand was. De heisa rond de brand lijkt ons weer door bepaalde media fel opgeklopt. Frappant is toch wel dat niemand van Justitie, die weer -maar al te graag- voor de micro mocht, zegt wat er heeft gebrand, was het papier, of iets anders, wat moet er weer verborgen worden, waar zitten de "grote" journalisten die de onderste steen naar boven halen?

          " ... Als zij niet correct communiceren mogen wij speculeren.
             Wat was er wéér te verbergen, waarom altijd die geheimzinnigheid? "



Deze en drie andere brandweerwagens waaronder een ladderwagen met een laddertje van dertig meter stonden werkloos ter plaatse. Over "wat" er heeft gebrand moet er weer geheimzinnig worden gedaan, misschien heeft iemand stiekem gerookt en de sigarettenpeuk in een papiermand gegooid? Als zij niet correct communiceren mogen wij speculeren.

--- einde update 1

Deze namiddag, even voor vijf uur, is er in de Griffie van de Correctionele Rechtbank op de tweede verdieping van het Brusselse Justitiepaleis, brand ontstaan, quasi meteen verzocht de politie aan iedereen het gebouw tot aan de trappen aan het Poelaertplein te verlaten, enkele minuten later werd ook die plaats verboden terrein.

Twee brandhaarden?
Volgens een Brusselse nieuwssite zouden er op de tweede verdieping twee brandhaarden zijn geweest en zou de brand aangestoken zijn, volgens dezelfde bron zouden twee brandweermannen gewond zijn, de ene met brandwonden en de andere geïntoxiceerd. Volgens deze redactie, die ook aanwezig was, was de rook inderdaad erg toxisch, kwam ons in elk geval als toxisch over en leek de geur op verbrande elektrische kabels. Het was al meteen duidelijk dat het geen grote brand zou worden en dat bleek ook zo te zijn.




Foto's Erik Verbeeck ©

Video House Vilvoorde -Vtm-.
Het is frappant dat Videohouse binnen de kortste keren, hoogstens een half uur na het brandalarm, ter plaatse was om te komen filmen, het lijkt er dus nog altijd op dat de brief van de minister van Binnenlandse Zaken met instructies naar de brandweer, geen enkel effect heeft. De stationwagen van reporter Ruben J., mocht ongehinderd parkeren op een plaats vóór het justitiepaleis waar het niet toegelaten is en waar in zo'n geval de hulpdiensten moeten staan, tegen de voorruit van het voertuig was een stuk papier met "het nieuws" en een visitekaartje van ENG Videohouse gelegd, dus geen doorgangsbewijs van Binnenlandse Zaken. Het geeft nog eens aan dat in België de wet niet voor iedereen gelijk is.

Artikel n° : 4.376
Geplaatst : 23:01 3/01/2012

Redactie Morsum Magnificat ® professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.