Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938429





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Afrikaan springt na controle op vervoerbewijs, uit rijdende trein in Leuven.
03 januari 2012
Zwartrijder slaagt erin om de pneumatische deuren van de trein te openen.

Bezoekers website Morsum Magnificat: 1.504.800
Leuven / Lanaken 3 januari 2012

Gisteren, 2 januari 2012, is omstreeks 17:20u een man van Afrikaanse afkomst vlak voor het station van Leuven uit een rijdende trein gesprongen die van Quiévrain naar Luik reed, de aanleiding daartoe was een eerdere controle op vervoersbewijs door de treinbegeleider.

Deur geopend.
De passagier had geen vervoersbewijs en wilde met een Japanse kredietkaart betalen, de treinbegeleider vond dat vreemd en daarover zou met de man een woordenwisseling zijn ontstaan waarop de begeleider, zich verwijderend van de passagier, Securail verwittigde. Of de Afrikaan dat mogelijk gehoord heeft en verontrust werd, is niet bekend, in elk geval heeft de man kans gezien om, vlak voor het station van Leuven, de pneumatische deur te openen en uit de trein te springen. De vraag is nu hoe het mogelijk is dat een passagier zonder specifiek gereedschap, de pneumatisch sluitende deur, zonder énig signaal aan de treinbestuurder, zonder gebruik van de noodrem, de deur zomaar kan openen?

Zwaar gewond.
De Afrikaan heeft aan de sprong een gapende hoofdwonde overgehouden en nadat de spoorwegpolitie de man identificeerde liet deze hem overbrengen naar het ziekenhuis waar zijn toestand gunstig zou evolueren. Volgens Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel, werd het treinverkeer lokaal even omgeleid en was er slechts een geringe vertraging van twintig minuten. Voor wat betreft het openen van de deuren is het de NMBS die daarover uitsluitsel zou kunnen geven, zegt Thomas Baeken, maar de woordvoerder van de NMBS was niet meer bereikbaar voor commentaar. De spoorwegpolitie onderzoekt aan wie de kredietkaart toebehoorde. In ieder geval zal de man opdraaien voor de financiële gevolgen van zijn vlucht.

Bron : Federale politie -spoorwegpolitie Leuven-

Artikel n° : 4.375
Geplaatst : 22:14 3/01/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.