Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938430





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bericht aan de abonnees en bezoekers van Morsum Magnificat.
02 januari 2012
In 2012 gaan we opnieuw meer onderzoek voeren en minder persconferenties bijwonen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.502.000
Lanaken 01 januari 2012.

Morsum Magnificat start 2012 met duizend bezoekers per dag.

Vorig jaar telde de website van Morsum Magnificat meer dan zevenhonderdduizend bezoekers, waaronder een aantal steeds terugkerend die we als niet onbelangrijk kunnen bestempelen. Ondanks ondermaatse financiële middelen brachten we bijna duizend artikels. Om dat te realiseren hebben we dan ook geen dag stilgezeten, regelmatig spoorden we naar Brussel waardoor ook wij de niet aflatende problemen met de NMBS hebben mogen ervaren. Voor dat alles krijgen we op de koop toe, slechts sporadisch erkenning, mensen zijn verschrikkelijk ondankbaar, het ergste voorbeeld daarvan is de zaak van M.F. en het Leuvense OCMW.

Opkomen voor zwakkeren.
Het staat in de doelstellingen van Morsum Magnificat "meer aandacht te besteden aan het "maatschappelijke" wat gezien moet worden in de ruimste zin van het woord. Door de crisis verhoogt de kloof tussen arm en
rijk, er komen steeds meer armen, maar Vlamingen zijn hautain en laten niet graag merken dat zij hun rekeningen niet kunnen betalen, zij verkopen huisraad om jaarlijks meerdere keren met vakantie te kunnen gaan om bij terugkomst leningen aan te gaan om terug spullen te kunnen kopen! Maar er is ook de categorie armen, onmondig, weinig of niet geschoold, die het écht niet kunnen en door machtsmisbruikende ambtenaren gepest worden, het is voor dié categorie dat Morsum Magnificat in de bres springt.



Op 30 december 2011 ben ik met onmiddellijke ingang uit de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw gestapt, de VJV vzw onderschreef in ruil voor 9000 euro van Vlaams Minister Lieten -SP.a- de regeltjes van de RVJ vzw een vereniging die niet bij wet is opgericht en niet onafhankelijk is. Morsum Magnificat blijft een totaal onafhankelijke koers varen en dankt de -veel te weinig- abonnees die mij steunen.

Corruptie, incompetentie, machtsmisbruik.
Hopelijk gaan veel Belgen in 2012 begrijpen dat corruptie niet normaal is, het ook niet kan dat wij het -wegens decennia lang politieke benoemingen- met een legertje incompetente ambtenaren moeten stellen. Wij
moeten evenmin aanvaarden dat degene die "denkt" iets te vertellen te hebben, meteen die vermeende macht misbruikt om de zwakkeren in een hoek te duwen, we denken hierbij in de eerste plaats aan OCMW's waar te veel incompetente -er zijn gelukkig uitzonderingen- sociaal werkers denken de lakens te mogen uitdelen, de zwakkeren volledig in hun macht en onder controle te hebben. In 2011 hebben we met OCMW's verschillende aanvaringen gehad, ondermeer met dat van Leuven dat het presteerde om een bejaarde, gehandicapte dame, binnen de week voor de Vrederechter te sleuren om de vrouw zondermeer uit haar woning te zetten, een perfect staaltje van machtsmisbruik waarvoor de zwakkeren capituleren.

Woningen en niet conforme elektrische installaties.
In 2011 daagden wij zelf een Arbeidsrechter -Em-, eigenaar van een woning, voor de Vrederechter. Wanneer we vaststellen dat een gepensioneerd rechter een woning verhuurt die niet voldoet aan verschillende
wetten, dan moeten we ons verder over de gang van zaken bij Justitie geen vragen meer stellen. We blijven ook niet alleen strijden tegen onrecht, maar ook tegen de niet conforme elektrische installaties. In 2012 gaan we opnieuw de niet conforme aftakkingen van de verdelers van elektriciteit, zeg maar de elektriciteitsmaffia, bekijken en bij de bevoegde overheid aankaarten.

Onafhankelijk.
Tot spijt van wie het benijdt en in tegenstelling tot de vele redacties die zich door de politiek laten -om-kopen, blijft Morsum Magnificat zich totaal onafhankelijk en los van alle politiek opstellen, geen enkele politicus zal
onze pen vasthouden, dat wil niet zeggen dat Morsum Magnificat zich over bepaalde politieke partijen, waarvan vaststaat dat ze geen boter op het hoofd hebben of het land omwille van eigen belang niet naar de afgrond hebben gestuurd, niet positief mag uitdrukken. Politieke partijen echter die decennialang het land bestuurden, de burgers belogen en bedrogen hebben, krijgen in 2012 ook weer de volle laag.

Gedragscode van gatlikjournalisten.
Op 30 december heeft de hoofdredacteur van Morsum Magnificat haar lidmaatschap bij de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw -VJV vzw- met onmiddellijke ingang opgezegd. Die vereniging groepeert een stelletje
hobbyisten -met enkele uitzonderingen- en sinds de nieuwe Voorzitter in het zadel zit vervalt de vereniging in show en uiterlijk vertoon, ergo, koestert een zekere vorm van dictatuur en heeft meer aandacht voor etentjes en uitstapjes en het pamperen van politici, dan voor journalistiek. In ruil voor subsidie van Vlaams Minister van Media Lieten, onderwerpt de VJV vzw zich aan een gedragscode van de RVJ vzw die niet bij wet is vastgesteld en niet onafhankelijk is. Morsum Magnificat kan zich niet akkoord verklaren met de regeltjes opgelegd door een clubje journalisten -waarvan enkele van de Vrt- gegroepeerd in een vzw die niet bij wet is opgericht en niet onafhankelijk is, óók de minister van Media Ingrid Lieten zal, niettegenstaande haar grote gulheid richting media, de pen van Morsum Magnificat niet kunnen beïnvloeden.

Onveiligheid.
De -p-Overheid, vooral de gemeentelijke, roepen de burgers op om verdachte en onveilige situaties aan hen of aan "hun" politie te melden. Morsum Magnificat roept iedereen op om hetzelfde te doen wanneer de
politici of politie zich niet gedragen zoals men van hen in de uitvoering van hun ambt zou verwachten. Morsum Magnificat zal in 2012 in het kader van het algemeen belang een speciaal document opstellen dat meldingen voor de Procureurs bevat dat zal beantwoorden aan de vraag van de -p-Overheid aan de burgers  -waakzaam te zijn voor verdachte en andere toestanden-, maar dan overgemaakt aan de Procureur des Konings.  

Nederlandse Satanistensite.
Weten ze niet wat ze doen?
Ik wil bij deze ook iedereen waarschuwen voor de onzin en wartaal die over mij, vooral op een Nederlandse satanistensite, wordt gepubliceerd. De huidige en vorige beheerders van die site en hun medewerkers zijn in Nederland onderwerp van talrijke klachten, onderzoeken zijn lopende, daarom wil ik er niet meer over brengen. De lastercampagne van enkelingen is het gevolg van het feit dat een Bekkevoorts koppel na een resem klachten tegen mij en de uitgever van Morsum Magnificat, aan het kortste eindje trok. Het koppel werd solidair tot het betalen van de kosten veroordeeld, die zijn ondertussen tot drieduizend euro opgelopen, ondanks de betekening van het vonnis,kunnen ze niet betalen. Het heeft geen enkele zin om tegen deze personen -of zijn het gestoorden?- klacht in te dienen zodat we hen gemakshalve catalogeren onder de Christelijke spreuk : "Heer, vergeef het hen, ze weten niet wat ze doen".

Artikel n° : 4.371
Geplaatst : 8:49 2/01/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht.

Laatste update ( 06 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.