Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938431





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tongeren / Vreven : Fruitloods volledig uitgebrand_Update1
01 januari 2012
Vuurpijl is een mogelijkheid maar is slechts speculatie.

Bezoekers website Morsum Magnificat: 1.500.300
Lanaken / Tongeren 1 januari 2012.

--- Update 1 9:24 2/01/2012.
Schending beroepsgeheim?
Volgens informatie waren fotrograaf Tom Palmaers en een radiojournalist al meteen zowat samen met de brandweer ter plaatse, hoe zou dat komen denkt u, wie heeft er weer het beroepsgeheim geschonden?. Bij de brandweer van Tongeren is er een brandweeran die bij Het Belang van Limburg zou werken en tijdens interventies ook effectief foto's neemt, dat moet allemaal kunnen, de minister van Binnenlandse Zaken moet zijn / haar werk veel beter doen en orde op zaken stellen.
--- Einde update 1 

Kort na middernacht is er in een loods aan de Venweg te Tongeren / Vreven brand ontstaan, toen de Brandweer al na enkele minuten ter plaatse was, sloegen de vlammen aan een hoek van de loods al door het dak, tien minuten later was de ganse loods een en al vuur, waardoor het metalen dak en de dito gebinten al snel in mekaar zakten, de brandweer van Tongeren diende zich dan ook te beperken tot het vrijwaren van de woning en aanpalende gebouwen.

Speculatie.
Omdat het vuur enkele minuten na middernacht is ontstaan, wordt er meteen ook gespeculeerd over een mogelijke oorzaak door vuurwerk, maar de snelheid waarmee de brand uitbreiding heeft genomen, wijst toch
naar een andere oorzaak. Gezien de omvang van het gebouw, zal het niet makkelijk zijn om dat uit te vlooien "onderzoek moet dat uitwijzen" wordt er dan geschreven.



Er blijft voor de brandweer niets anders over dan gecontroleerd laten uitbranden, van de fruitloods zal er niets over blijven.

Gebouw slopen.
De brandweer van Tongeren heeft alvast problemen om haar werk te doen, de inhoud van de loods bestaat grotendeels uit houten fruitbakken, pallets, maar ook frigo's, het dak is op de brandende massa gevallen en
de brandweer kan daar dus niet blussen, er wordt overlegd om, wat er van het gebouw nog overeind staat, te slopen. Momenteel kan de brandweer niets anders dan de loods gecontroleerd laten uitbranden. 

Meer en meer foto's in Morsum Magnificat 198_01  -enkel voor betalende abonnees-

Artikel n° : 4.369
Geplaatst : 11:05 1/01/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
  

Laatste update ( 06 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.