Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926420





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Beringen : Huurders van de Kantonale Bouwmaatschappij aan de klaagmuur_Update1
29 december 2011
Burgemeester Mondelaers stuurt brandweer om graad onveiligheid na te gaan.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.494.700
Beringen / Lanaken 29 december 2011.

--- Update 1 13:37 30/12/2011
Werken reeds opgeleverd.
Voorzitter Ludo Trekels van de KBM heeft al zeer snel begrepen, dat Morsum Magnificat geen gazet is waarvan de reporters voor politici meteen in "geef acht" staan, maar het gewezen CD&V Raadslid van Beringen heeft ook meteen begrepen dat niet hij, maar wij bepalen wat we doen. Ter zake blijkt, dat de werken met aannemer Hoedemaeckers reeds voorlopig opgeleverd zijn en vaag toegeeft dat er toch iets niet in orde is met de waterinsijpeling, daaraan kan dan gemakkelijk vóór de definitieve oplevering verholpen worden, dat staat namelijk in de CODEX. Dat er geen water in de ruimte van de elektriciteitsmeters aanwezig mag zijn, daarmee is de heer Trekels het volmondig eens en gaat zich deze namiddag al ter plaatse van de toestand vergewissen, dat is een positief gebaar, maar gebeurt er werkelijk iets, dat zullen we moeten afwachten.
--- einde update 1


Een meterlokaal voor elektriciteit met water gevuld .... distributienetbeheerder is Infrax

De wijze waarop de KBM -Kantonale Bouw Maatschappij Beringen- met haar huurders voor een appartementsgebouw aan de Kroonstraat te Beverlo-Korspel omgaat, kan niet langer geduld worden. Huurders krijgen bij de KBM geen gehoor en ze hebben besloten om naar Morsum Magnificat te stappen.

Elektrocutiegevaar.
Wanneer Morsum Magnificat op de hoogte wordt gebracht van het feit dat water zich niet alleen in de garages ophoopt, maar ook in het meterlokaal van de metergroepen elektriciteit, besluiten wij om de maatschappij
te bellen, maar bij KMB is blijkbaar iedereen in een feestroes, dan maar burgemeester Mondelaers -CD&V- opgezocht. Mondelaers kent ons nog van het radioactief kompas dat maandenlang in een locker bij de brandweer was opgeslagen. De burgemeester was ook met vakantie aan de Belgische kust, maar neemt niettemin zijn telefoon op en als advocaat begrijpt de burgemeester meteen wat de combinatie van water en elektriciteit kan veroorzaken want jawel, er is daar in de kelders in de Kroonstraat wel degelijk elektrocutiegevaar.

Brandweer.
Via het secretariaat van de burgemeester wordt de brandweer van Beringen verzocht om ter plaatse te gaan wat vandaag al gebeurde. Commandant Vanvinckenroye kon niet anders dan vaststellen dat er in het
meterlokaal inderdaad water staat en, alhoewel dat niveau bij zijn bezoek tot ongeveer een centimeter was gedaald en de commandant het grote gevaar niet meteen inziet, is hij toch maar op zoek gegaan naar de Voorzitter van KBM, Ludo Trekels -CD&V-, die niet meteen gevonden werd, enkele bewoners zouden de brandweercommandant over de problemen hebben aangeklampt.

Waterinsijpeling.
Dat er wat schort met de constructie is duidelijk, er kan zowel regen- als grondwater binnendringen, mogelijk is daar om daaraan te verhelpen, richting aannemer een financieel plaatje verbonden en de vraag is dan
altijd "wie gaat het betalen". Feit is dat de huurders, die nog met andere problemen hebben af te rekenen, de dupe zijn. Dat er van de Kantonale Bouw Maatschappij Beringen niemand te bereiken is, toont nog maar eens aan hoe huurders voetveeg en vaak machteloos zijn.

Artikel n° 4.363
Geplaatst op 15:40 29/12/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.