Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926420





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Evolueert Vlaamse Journalisten Vereniging vzw van rechts naar dictatuur?_Update1
28 december 2011
Afrekening door artikel over verzwijgen van inhoud subsidievoorwaarden Lieten?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.495.200
Lint / Lanaken 28 december 2001

--- Update 1 22:21 29/12/2011
Journalisten ?
De komende periode gaat Morsum Magnificat zelf de activiteiten van de journalisten van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw die door minister Lieten gesubsidieerd worden, bekijken. In dat kader zochten we VJV vzw lid Karla en stellen vast dat het om een ambtenaar gaat die in feite in dienst is te Maaseik  http://bibliotheek20.ning.com/profile/KarlaDeGreeve wellicht ook wat schrijft op blogspot http://bibmaaseik.blogspot.com, op die voorwaarden krijgt men bij de VJV vzw ook al een perskaart. 
--- einde update 1

Met het online artikel van 15 december 2011 bracht deze redactie de, tijdens de Algemene Vergadering van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw op 10 december 2011, verzwegen cruciale informatie over de door minister Lieten toegekende subsidie. Morsum Magnificat is van oordeel dat niet alleen het kleine groepje rond de Voorzitter, maar alle leden van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw het recht hebben om correct geïnformeerd te worden over de voorwaarden van de besteding van de negenduizend euro die de minister al op 23 november toekende.

Rechts.
Diverse leden van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw zijn van Vlaams
Belang strekking, ondermeer de juridisch adviseur Jean-Marc Van Belle, is actief bij het Vlaams Belang als OCMW Raadslid te Kortrijk http://www.kortrijk.be/adressen/jean-marc-van-belle-0  het is dan ook vreemd, dat minister Lieten zoiets ontgaat, zelfs een subsidie toekent aan een journalistenvereniging waarvan een actief Vlaams Belang politicus in de Raad Van Bestuur zetelt. Het is niet de subsidie die Morsum Magnificat stoort, maar de voorwaarden; zich onvoorwaardelijk onderwerpen aan de deontologische code van de RVJ die niet onafhankelijk is. 

Spoedprocedure tot uitzetting vereniging.
Niettegenstaande er op het artikel honderden bezoekers waren, hebben slechts enkelen via een e-mail gereageerd, maar de meest negatieve van A.T. uiteraard uit de entourage van VJV Voorzitter Walter Van Den
Branden. De Voorzitter produceert op kerstdag een brief die op 27 december aangetekend naar de auteur van het artikel van 15 december 2011 wordt gestuurd met de aankondiging dat men zinnens is om deze, via een spoedprocedure, op 2 januari 2011 uit de vereniging te zetten. Dit is niet alleen een schending van de rechten van verdediging, maar in een eindejaarsperiode iemand binnen de vijf dagen dumpen, lijkt verdacht veel op dictatuur. De wijze waarop de Voorzitter, Walter Van Den Branden, deze uitzetting wil realiseren, toont dictatoriaal gedrag aan, de geviseerde partij dwingen binnen de twee dagen een dossier in te kijken, is niets minder dan een schending van de rechten van de verdediging. De Voorzitter moet bij het produceren van de brief, dermate nerveus geweest zijn, dat hij 31 december 2011 als een vrijdag aanziet, terwijl de 31e een zaterdag is, dus meteen de eerste procedurefout begaat.

E-mail aan de Voorzitter van de VJV vzw dd 28 december 2011 om 12:29
Geachte meneer Van Den Branden,
Naar aanleiding van uw aangetekend schrijven dd 25 december 2011, gepost op 27 december en ontvangen op 28 december laat ik u bij deze weten formeel te protesteren tegen het doel en de
extreem korte termijnen waarbinnen u dat wenst te bereiken.  Voor zover als nodig, betwist ik bij deze formeel uw aantijgingen zoals vermeld in uw schrijven. Het is mij, gezien de onredelijk korte termijn, onmogelijk om mijn verdediging waar te nemen, waardoor deze op een ernstige wijze is geschonden. Ik wens de bewijsvoering te ontvangen en minstens twee weken de tijd om op uw verzoek te kunnen ingaan.
Hoogachtend.
Erik Verbeeck

De Nieuwe Tydinghe.
Tijdens de A.V. te Oostende wordt door schatbewaarder, Ronald Libin, plots bekendgemaakt dat het orgaan van de vereniging 'De Nieuwe Tydinghe' -DNT- door een Oostendse drukkerij wordt gedrukt waardoor de
vereniging op jaarbasis tweeduizend euro uitspaart, daarmee is -als het klopt- niets mis maar toch worden daarvan geen bewijzen getoond. De vroegere Antwerpse drukker AWG is echter verwonderd over de gang van zaken; "de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw heeft ons nooit over de prijs vragen gesteld of er opmerkingen over gemaakt. Dat een firma nog tweeduizend euro goedkoper kan werken, is moeilijk te geloven", klinkt het bij AWG. Wat AWG vooral vreemd over komt is dat de VJV vzw zonder "boe of bah" ineens is weggebleven. Morsum Magnificat herkent het achterbakse van de vorige Voorzitter die het niet eens aandurfde een toespraak voor haar eigen vereniging te geven. Aan de Oostendse drukker Lammaing werd door de vereniging prijs gevraagd " en ik heb prijs gegeven " zegt men bij Lammaing, "dat ik het goedkoper kan ligt aan het drukproces ". Bij AWG te Antwerpen spreekt men dat dan weer tegen, voor kleinere oplagen, zoals dat voor DNT het geval is, kan er gerust  digitaal worden gedrukt, het is pas vanaf duizenden exemplaren dat men naar offsetdruk gaat zegt men daar. De zaak van het plotseling weghalen van DNT naar Oostende is vreemd, vooral omdat tijdens de Algemene Vergadering doodsimpel wordt gesteld dat de drukkosten voor de vereniging op jaarbasis tweeduizend euro minder zijn en dat klinkt, zonder de bewijsvoering daarvan te leveren, erg ongeloofwaardig. Bij AWG mogen de kosten op jaarbasis -zonder verzending- op zesduizend euro worden geraamd, als daar nóg tweeduizend euro af kan, begrijpen wij dat niet meer zegt men bij AWG. Morsum Magnificat begrijpt het dus óók niet en bij de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw krijgen we geen enkele respons.

Meer volgt in Morsum Magnificat 198

Artikel n° : 4.361
Geplaatst : 14:00 28/12/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 30 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.