Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926420





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genks parkeerverbod voor vrachtwagens boven 3,5 ton.
22 december 2011
Nieuwe verkeersregel treedt in werking vanaf maart 2012.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.477.300
Genk / Lanaken 22 december 2011.

Een ‘parkeerverbod voor vrachtwagens’ boven 3,5 ton werd door het college van burgemeester en schepenen van Genk goedgekeurd. Concreet gaat het over een zonale afbakening van het Genkse grondgebied waarbinnen alleen voertuigen van 3,5 ton mogen parkeren. Momenteel is men nog aan het wachten op de levering van de ongeveer vijftig zoneborden die begin maart 2012 zullen worden geplaatst, zo meldt schepen Dhoore, en vanaf dan treedt ook de nieuwe verkeersregel in werking.

Minder overlast en
zwakke weggebruikers beschermen.
De aanpassing in het verkeersreglement komt er omdat heel wat Genkenaren aangaven dat ze overlast ondervinden van de geparkeerde vrachtwagens in hun wijk of straat, ten eerste omdat de zware voertuigen veel plaats in beslag nemen, ten tweede ervaren veel bewoners zo'n geparkeerd gevaarte in hun straat als een visuele doorn in het oog en ten derde zorgen de vrachtwagens vaak voor geluidsoverlast wanneer ze ’s morgens in alle vroegte vertrekken, Het is echter niet alleen de overlast die door het parkeerverbod wordt opgelost, ook de algemene veiligheid wordt verhoogd als vrachtwagens niet langer in de Genkse wijken mogen parkeren, en dan vooral die van de zwakke weggebruiker.

Alternatieve parking.
Waar de vrachtwagens dan wel moeten parkeren? Als alternatief is er het Mobility Center Genk Zuid, een bewaakt parkeerterrein met plek voor 175 vrachtwagens en in toekomst wordt het Mobility Center Genk Noord voorzien. Het Mobility Center is een goed alternatief volgens schepen Dhoore en samen met de eigenaar van het parkeerterrein wordt bekeken of er gunstige tarieven kunnen worden aangeboden voor bewoners van Genk die er hun vrachtwagen willen parkeren. De alternatieve parkeergelegenheid moet er ook voor zorgen dat vrachtwagenchauffeurs niet naar omringende gemeentes uitwijken en Genk zat al samen rond de tafel gezeten met de andere GAOZ-gemeenten om de nieuwe regelgeving te bespreken en te kijken of zij ook geïnteresseerd zijn om het verbod in te voeren.

VIG staat achter het parkeerverbod.
De lokale transportbedrijven en de VIG, Vereniging Industriëlen Genk, steunen de verandering in het verkeersreglement. VIG Voorzitter Geert Vermote, zegt dat zijn organisatie volledig achter het parkeerverbod staat zeker omdat met het stadsbestuur al vaak gesproken werd over de overlast en onveiligheid die bedrijven ondervinden door hinderlijk geparkeerde vrachtwagens. Bovendien, een parkeerverbod dat op een goede manier gecommuniceerd wordt, stimuleert de vrachtwagenbestuurders om hun voertuig te parkeren op plaatsen die hiervoor speciaal uitgerust zijn en biedt bescherming aan hun voertuigen en lading.

NVDR :
Het persbericht van de stad Genk mag het dan laten uitschijnen alsof een parkeerverbod iedereen gelukkig maakt maar wij kunnen ons niet voorstellen dat een vrachtwagenchauffeur die in hetzij, Winterslag, Boxbergheide of zelfs in het centrum woont, blij is met dit verbod of gaat de stad Genk dag en nacht een pendeldienst inzetten om de chauffeurs naar hun woning te vervoeren want hoe gaan de chauffeurs anders de minimum 10 km afstand overbruggen. Lopend? Dat is toch al gauw 1,5 uur of meer wandelen. Een vouwfietsje meenemen? Lijkt ook niet zo praktisch. Belachelijke maatregel! Mensen zouden wel eens een beetje verdraagzaam kunnen zijn en proberen begrip op te brengen voor anderen dan zouden dergelijke onzinnige besluiten niet genomen hoeven te worden. De énige die veel baat heeft bij het parkeerverbod is de eigenaar van het parkeerterrein die zijn omzet vast en zeker fors zal zien stijgen.
     

Bron : Stad Genk
Bewerking : jvds

Artikel n° : 4.349
Geplaatst : 16:08 22/12/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.