Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938134





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlott dient klacht in tegen Antwerps schepen van onderwijs.
19 december 2011
Robert Voorhamme schoffeert volledige Antwerpse bevolking.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.469.500
Antwerpen / Lanaken 19 december 2011

Lang geleden dat we nog iets van Vlott hoorden, de in 2005 door Hugo Coveliers opgerichte partij die staat voor Vlaams, Liberaal, Onafhankelijk, Tolerant en Transparant, kortom Vlott. Eerlijk gezegd wisten we niet dat de partij nog actief was totdat Nationaal voorzitter Hendrik Boonen, jawel dezelfde als de voorzitter van de consumentenorganisatie Dolor, een email stuurde om te melden dat hij, namens Vlott, een klacht indiende bij het centrum voor discriminatie en racismebestrijding tegen Antwerps schepen voor onderwijs Robert Voorhamme.

Interview.
De reden van de klacht is volgende : de Antwerpse schepen van onderwijs Voorhamme gaf op 15 december 2011 een interview in de Gazet van Antwerpen en vooral diens uitspraak "Ons onderwijs creëert afval"
schoot in het verkeerde keelgat en excuses kunnen niet aanvaard worden volgens Hendrik Boonen, die zegt dat Voorhamme denkt dat de zaak zal overwaaien en blauwblauw gelaten zal worden. Maar dat is buiten Vlott gerekend. 

Ontslag.
Vlott voorzitter Hendrik Boonen stelt onomwonden ; "Indien hij de eer niet aan zichzelf houdt en geen ontslag neemt als schepen zal hij daartoe aangezet moeten worden. Het is dan ook erg dat de Antwerpse
burgemeester geen actie neemt tegen zijn schepen.  Er wordt personeel ontslagen omdat die enkele keren te laat op de werk aankomen, maar iemand die de ganse Antwerpse -en bij uitbreiding ook de ganse Vlaamse- bevolking schoffeert gaat vrijuit."

Kansarme kinderen geviseerd.
Op 16 december 2011 heeft Vlott dan ook een klachtendossier overgemaakt aan het centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding omdat Hendrik Boonen ervan overtuigd is, en dat blijkt uit het artikel, dat de
schepen kinderen uit kansarme middens -dus ook allochtonen- viseert. Indien de schepen van oordeel is dat er iets schort aan het onderwijssysteem, dan moet hij bij zijn partijgenoot in de Vlaamse regering gaan aankloppen en niet wild om zich heen trappen, aldus Boonen.

Diep gekrenkt.
Omdat Hendrik Boonen vader is van drie kinderen waarvan er twee schoollopen in Antwerpen, voelt hij zich diep gekrenkt door de uitlatingen van Robert Voorhamme en hij hoopt dan ook dat het Centrum gepaste
sancties zal voorstellen. Als de schepen alsnog zou beslissen zelf op te stappen is Boonen bereid de klacht namens zijn partij in te trekken.

NVDR.
Socialist Robert Voorhamme was ook de man waarop de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw haar bonen, in het kader van het pand aan de Grote Markt 40 te Antwerpen -voormalig pershuis- te week legde, de
VJV vzw kwam bedrogen uit. 

Bron : Vlott
Bewerking : jvds

Artikel n° : 4.341
Geplaatst : 19:10 19/12/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 20 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.