Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938136





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Marino Keulen legt de eed af als nieuwe burgemeester van Lanaken.
15 december 2011
Huidig burgemeester Willen wordt Schepen Ruimtelijke Ordening.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.460.100
Hasselt / Lanaken 15 december 2011.

--- Update 1 22:51 15/12/2011
Marc Curvers ontkent.
We zijn de gewezen Schepen van Cultuur van Lanaken in zijn nieuwe zaak voor een reactie zelf gaan opzoeken, Marc ontkent ten stelligste dat hij ambities heeft om terug in de politiek te stappen " mocht ik dat toch doen, dan ga ik zeker terug naar de Open-Vld waarmee ik altijd goed heb samengewerkt " zegt Marc Curvers.
--- einde update 1 

Deze namiddag legde Marino Keulen -Open Vld- in het Provinciehuis van Hasselt om twee uur de eed af als nieuwe burgemeester van Lanaken, de uittredende burgemeester en partijgenoot Guido Willen die Schepen van Ruimtelijke Ordening wordt, was daarbij -eigenaardig genoeg- niet aanwezig.

Niet op de hoogte.
Morsum Magnificat, die al één jaar in Lanaken is gevestigd, werd niet door Marino Keulen op de hoogte gebracht van het gebeuren, dat was wellicht ook het geval met anderen en misschien ook de reden dat er voor deze eedaflegging slechts een tiental personen uit de entourage van de nieuwe burgemeester, waaronder uiteraard zijn echtgenote, aanwezig waren. We noteerden ondermeer de Schepen van Openbare Werken Tollenaere. Wat de nieuwe burgemeester in Lanaken allemaal van plan is zal de toekomst uitwijzen. Om te vermijden dat Marino Keulen zou zeggen dat het cafépraat is, stelde Morsum Magnificat ditmaal geen vragen.

Cafépraat?
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3860&Itemid=0


Marino Keulen onderschrijft na de eed te hebben afgelegd het burgemeesterschap van Lanaken dit onder het toeziend oog van Gouverneur Reynders.  

Spartacus.
Marino Keulen werd twintig jaar geleden aangenomen op het Kabinet van Patrick Dewael -Open Vld- en heeft sindsdien heel wat mandaten uitgevoerd, ondermeer Minister van Binnenlandse Aangelegenheden, gemeenteraadslid, Provincieraadslid, Parlementslid, Schepen, Voorzitter gemeenteraad en nu burgemeester maar, grapte Herman Reynders, om Gouverneur te worden zult u nog even moeten wachten. De Gouverneur waarschuwde de nieuwbakken burgemeester dat het misschien een mooie job is maar dat de mensen veel van een burgemeester verlangen die quasi 24 op 24 paraat moet zijn. Er werd tijdens de toespraak door de Gouverneur over het Spartacus project gesproken, Marino Keulen speelde daar op in, want zo'n project moet "shoppers" naar Lanaken lokken... Daarmee zet Marino Keulen de trend naar de grootheidswaanzin van onze beleidsvoerders voort, het Spartacus project zal immers 300 mio euro kosten, de -p-Overheid heeft blijkbaar nog altijd niet begrepen dat ook zij de buikriem moeten aanhalen. Zelfs de Gouverneur maakte daarop allusie in zijn toespraak door te zeggen ; maar als we samen werken, moeten we eruit geraken.

N-VA.
In Lanaken heeft de Open Vld -nog- de meerderheid, maar ook hier is de N-VA een bedreiging, er wordt zelfs gefluisterd dat de pas uitgetreden Marc Curvers als N-VA'er zou terug komen, we probeerden Marc Curvers met dat gegeven te confronteren maar de man was niet bereikbaar.

NVDR.
Bij de laatste verkiezingen heeft de Open-Vld van de kiezers een pandoering van jewelste gekregen, mede door de onmogelijkheid een regering te vormen is die partij, tégen de zin van de Vlaamse kiezers, in het zadel blijven zitten. Frappant is dat de Open-Vld met het over het paard getilde zoontje van Herman De Croo, alweer mee de wetten mag bepalen. Omdat de Open-Vld schrik heeft om bij de volgende verkiezingen nog méér klappen te krijgen, gaan ze nu met Jan en Alleman in kartel, op de éne plaats met de socialisten en op de andere met de CD&V, we zullen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 moeten wachten om het resultaat van de volgende pandoering van de Open-Vld te kunnen zien.

Artikel n° : 4.331
Geplaatst : 15:53 15/12/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.