Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928219





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Meer dan 200 radioactieve rookmelders tussen puin te Luik
12 december 2006
Radioactieve rookmelders op bouwwerf te Luik.
bezoekers website Morsum Magnificat : 173.400
Betekom / Luik 12 december 2006

Heden namiddag werden op een bouwwerf te Luik meer dan 200 radioactieve rookmelders tussen het puin van een bouwwerf  gevonden, vermits de werf in afwerking is, zouden ze eerstdaags onder de bestrating worden gestopt.



Meer dan honderdvijftig radioactieve rookmelders
met Americium 241 tussen het puin, sommigen in stukken en brokken...

Federaal Agentschap Nucleaire Controle.
Het is ons bekend dat het F.A.N.C.  (Ing Jadoul) al enkele jaren betreffende de problematiek met de radioactieve rookmelders iets op het getouw poogt te zetten maar zoals bekend, is het FANC met van alles en nog wat bezig, maar meestal blijven de resultaten uit, dus ook hier geen uitzondering.
Het is ons bekend dat er in Belgi? nog minstens 4 mio radioactieve rookmelders staan die, afhangende van het merk en type, van 0,5 tot 5 ?Ci bronactiviteit bezitten, maar het gaat nog altijd over                " Radioactiviteit " en vooral het gevaarlijke Americium 241, sommigen ook Radium 226. In ieder geval geen afval dat in het milieu terecht mag komen.

Minister Peeters.
Omtrent de problematiek met de rookmelders werd Vlaams Minister Peeters van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en natuur in januari 2006 al op de rooster gelegd door ELOI GLORIEUX  (groen). Wanneer we zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat, is de reactie van Minister PEETERS niets anders dan een pak ?bladvullend gewauwel?.
De Minister verwijst naar de OVAM de openbare afvalstoffen maatschappij, (volgens Morsum Magnificat  de afkorting van Onvoorstelbaar Verouderd Angstwekkend Milieubeleid). OVAM zou begin maart 2006 betreffende de terugnameplicht van de invoerders / producenten aan de onderhandelingstafel gaan zitten.
OVAM zou de wettelijke bepalingen specifiek voor de rookmelders hebben opgelijst, wat ?oplijsten? wil zeggen hebben we niet in de Van Dale kunnen vinden.

Het F.A.N.C.
Minister Peeters corrigeert zich en zegt dat het FANC verantwoordelijk is voor de radioactieve rookmelders, alsof we dat nog niet wisten !
De radioactieve rookmelders moeten op een veilige plaats terecht komen, dat is althans wat Minister PEETERS aan collega politici poogt wijs te maken, Morsum Magnificat toont aan hoe het in de praktijk zit en niet volgens de bla, bla van Minister PEETERS.



Laatste update ( 14 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.