Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938137





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Derde infoavond over werken Kiezelweg en brug Briegden.
14 december 2011
Knelpunten omleiding te vaak gestoeld op improvisatie en natte vingerwerk.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.458.600
Lanaken 14 december 2011.

Hopelijk is het geen aprilgrap, maar volgens de bouwheren starten op 1 april 2012 de werken aan de Briegden brug te Lanaken en exact op 1 oktober 2012 zullen deze beëindigd zijn, nv De Scheepvaart heeft blijkbaar een glazen bol. Mocht iemand een grote werf kennen die op tijd van start gaat en exact volgens de planning is afgelopen, dan mag die ons dat altijd melden. Na afloop van de gisteren georganiseerde informatieavond mocht Morsum Magnificat tijdens de vragenronde na tien pogingen van burgemeester Willen -Open Vld- uiteindelijk toch een vraag stellen. Volgens Burgerlijk Ingenieur Tom Ory van de nv De Scheepvaart, spelen de regels van de CODEX, waarin ondermeer het werkverlet dat een aannemer kan inroepen -KB 26 september 1996 art. 16- hier niet omdat men met kalenderdagen werkt, maar dat klopt niet. Aannemers kunnen bij onvoorziene omstandigheden altijd verlenging van de uitvoeringstermijn vragen. De bouwheer, óók al is hij de nv De Scheepvaart -met beroemde en beruchte personen in haar beheerraad- kan de CODEX, -Wets- en Verordeningsbepalingen zoals voorzien in de wetten van 14 juli 1976, 22 april 1977, etc.- niet naast zich neerleggen, wij trekken alvast de deadline van 1 oktober 2012 in twijfel, de toekomst zal het uitwijzen. Hopelijk hebben wij ongelijk want er zal veel meer hinder -en problemen- zijn dan wat de burgemeester van Lanaken wil doen geloven.

Eén voorbeeld.
Een bewoner van de Geerenweg klaagt dat het verkeer komende van de Lindestraat, de Kiezelweg niet kan oversteken om naar de Kompveldstraat te rijden, zodat het verkeer de Geerenweg -klein straatje- neemt om iets vroeger op de Kiezelweg te komen, de burgemeester bevestigt dat die oversteek niet gaat en hanteert dan het nattevingerwerk " ... ik begrijp uw situatie, maar ik weet het dus ook niet, we zullen de situatie hoe dit gaat gebeuren moeten afwachten, gaat dat veel zijn, gaat dat weinig zijn, maar ik begrijp uw bekommernis, je zal er wel rekening moeten mee houden, dat daar wat meer verkeer gaat zijn ..." de wijze waarop burgemeester Willen -Open Vld- zich hier uit de slag trekt en zegt de situatie te begrijpen maar er meteen aan toevoegt dat te moeten afwachten, zegt welke definitie de burgemeester aan "begrip" koppelt.
 
Onze opninie.
Wat burgemeester Willen -Open Vld- vooral deed was sussen en zeggen dat hij de vraagstellers hun situatie begreep maar dat hij het ook niet wist en dat er dient te worden afgewacht hoe alles zal gaan, bij de meeste vragen gaf hij dan ook het woord door aan ir. Tom Ory om te antwoorden. Specifieke problemen zullen later individueel worden opgelost en tijdens deze inforonde kon burgemeester Willen -Open Vld-  weinig of geen concrete antwoorden geven op de gestelde vragen. Algemeen kan na deze infoavond worden gesteld dat er nog veel "bekeken" moet worden, tenminste als we mogen afgaan op de uitlatingen van burgemeester Willen. Het geheel is ons zeer onprofessioneel overgekomen, dat belooft. 



Wilfried Geraerts PR man van Lanaken, verkiest vlotte communicatie maar heeft na twaalf maanden niet eens gereageerd op een e-mail en heeft Morsum Magnificat nog nooit geïnformeerd over wat er in Lanaken reilt en zeilt.

Reactie van Wilfried Geraerts.
".... Ik wil eerst even antwoorden op uw opmerking m.b.t. het feit dat er mensen al twee e-mails zouden verstuurd hebben zonder dat er reacties toekwamen. Ik ben me er zéér goed van bewust dat bij een project als dit –in feite zijn het er twee tegelijk– het voeren van een goede communicatie erg belangrijk is. Ik ben me er ook zeer goed van bewust dat –welke inspanningen we op dat vlak ook zullen leveren- er altijd wel mensen zullen zijn die het toch nog niet goed genoeg vinden. Ik tracht zo snel en zo goed mogelijk de mensen te antwoorden. Als het niet meteen met een inhoudelijk antwoord is –omdat ik zelf op zoek moet gaan naar het antwoord bij bvb nv De Scheepvaart of bij een andere collega– dan geef ik de mensen op z’n minst de melding dat we hun mail hebben gekregen en we ermee “aan de slag gaan”. Ik ben na uw opmerking gaan nakijken of er nog mails open stonden, en of die mensen al dan niet een melding gekregen hadden. Er staat inderdaad nog een mail open. En die zal voor die personen open blijven staan vrees ik. Als men in het vragenformulier op de website géén of een fout e-mailadres invult als afzender is het voor ons immers onmogelijk om die personen een antwoord te bezorgen. Ook waren dit geen vragen die van ‘algemeen belang’ waren, want dan zet ik ze op de website zelf en dan zou men daar nog het antwoord kunnen vinden. Ik zal in het formulier een melding bijvoegen dat het van belang is dat men z’n e-mailadres correct invult, omdat wij anders geen antwoord kunnen terug sturen ....".

NVDR.
Is "geen communicatie" goede communicatie?
Begin januari 2011 hebben wij ons bij de heer Wilfried Geraerts gemeld, op 11 januari 2011 om 08:07 werd dat via e-mail bevestigd, in een e-mail van 10 april 2011 om 10:38 werd dat aan de heer Wilfried Geraerts andermaal gemeld, maar tot op heden, nagenoeg twaalf maanden later, heeft meneer Geraerts verkozen om niet te reageren, het klinkt dan ook ongeloofwaardig om nu te beweren dat het voeren van een goede communicatie belangrijk is.  

Meer volgt in Morsum Magnificat 197.

Artikel n° : 4.329
Geplaatst : 10:49 14/12/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.