Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938139





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Karel De Gucht en het pesten door de BBI.
05 december 2011
Open Vld houdt niet van doorgedreven controles.

Bezoekers Morsum Magnificat : 1.438.400
Berlare / Lanaken 05 december 2011.

Toen Patrick Dewael in de periode van het Schaduwkabinet Verhofstadt, minister van Cultuur was, wilde Dewael het Hoog Comité van Toezicht bij de toenmalige BRT niet toelaten, we hebben zelfs de informatie dat de Open Vld mee de hand had in het fnuiken van dat HCT waarvan sommige speurders nu bij de CDBC zijn ingelijfd, uiteindelijk werd het Hoog Comite van Toezicht ontmanteld.

Controles.
Wie een te laag pensioen heeft kan in het kader van het R.M.I. -Recht op Maatschappelijke Integratie van 26 mei 2002-, wettelijk beroep doen op bijkomende steun van het OCMW. Wie die steun aanvraagt wordt
verplicht zich door dat OCMW financieel op regelmatige basis volledig te laten doorlichten, niet alleen het laten inkijken van bankafschriften, maar deze ook laten reproduceren, wat overigens niet expliciet in de wet staat. In een rechtszaak die daarover tegen het OCMW van Genk werd ingespannen, zei de Substituut van de Tongerse Arbeidsrechtbank Sarah Vliegen. dat het van het OCMW dat gedaagd werd "de gewoonte is om kopieën van de bankafschriften te maken", en ofschoon dat niet letterlijk in de wet staat komt het er dus op neer dat het een "gewoonterecht" is geworden. Mede door het advies van de Substituut te Tongeren, werd het RMI door de uitspraak van de Arbeidsrechter van Tongeren ontzegd, maar er werd Hoger Beroep aangetekend en het Arbeidshof van Antwerpen afdeling Hasselt moet daarover nog beslissen.

Zoals iedereen, of toch niet?
Wanneer de OCMW's bij de controles hun zin niet krijgen wordt het bijkomend RMI, op grond van "onvoldoende medewerking aan het sociaal onderzoek", geweigerd. Op die manier worden de armen door de
machtsmisbruikende OCMW's dus nog eens "gepakt". Als meneer De Gucht niets te verbergen heeft, waarom moet hij dan, gesteund door de pers, zó hard om zich heen trappen? De auteur van dit artikel heeft zich in het kader van het RMI nooit aan enige controle onttrokken, alleen geweigerd om de bankafschriften -e.d.- te reproduceren, nogal wiedes. Noch OCMW's, noch administraties kunnen garanderen dat de stukken die zij in hun bezit hebben, niet naar buiten lekken, daarvan zijn er voorbeelden genoeg.


Karel De Gucht wonende in het "Gehucht van De Gucht"

Lange tenen.
De kleintjes moeten zich voor een paar honderd euro die ze maandelijks van het OCMW als bijkomend RMI volledig en bij herhaling laten doorlichten, een politicus als De Gucht kunnen het niet velen als ze voor de aankoop van een Villa in Toscane óók uitleg moeten geven, lange tenen heeft meneer De Gucht wel, nogal wiedes, primo is het advocaat en secundo politicus, dat telt dubbel en het lange tenenwerk.
  

En het ongeval?
Karel De Gucht en ook diens echtgenote Mireille Schreurs -Politierechter- zijn burgers zoals iedereen, toch blijkt dat mevrouw De Gucht
op de N445 te Berlare met haar auto in een voortuin belandde. Een ongeval waar over de omstandigheden nogal wat vragen werden gesteld, ook in advocatenkringen, maar dat duidelijk in de doofpot werd gestopt?

Artikel n° : 4.307
Geplaatst : 13:54 5/12/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.