Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938141





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
BOB Controles van start.
04 december 2011
Wegpolitie Oost-Vlaanderen controleert 25 personen onder invloed van alcohol.

Bezoekers website Morsum Magnificat :
Brussel / Lanaken 4 december 2011

De Wegpolitie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december 2011 de eerste BOB- controles in de provincie Oost-Vlaanderen uitgevoerd, die controle viel samen met de Verkeersveilige Nacht in Oost-Vlaanderen. Er werden tussen 20.30 en 5 uur controles uitgevoerd die gericht waren tegen het sturen onder invloed van alcohol en/of drugs. Tijdens de controleactie zijn 701 personen onderworpen aan een ademtest; 25 ervan legden een positieve ademtest af. De commissaris-generaal a.i. van de federale politie, Paul Van Thielen en De directeur van de Wegpolitie, Michaël Jonniaux hebben de controle bijgewoond.

Resultaten
De Federale politie schakelde 38 leden voor deze actie in.
Gecontroleerde personen: 701
positieve ademtesten -alert en positief- : 25
Rijverbod alcohol -tijdelijk- : 25 waarvan 3 ingetrokken rijbewijzen.

Regio Luik.
Ook in de provincie Luik hebben er afgelopen nacht controles plaatsgevonden. De directeur van de Wegpolitie, Michaël Jonniaux, heeft deze controles bijgewoond, daar zijn 227 personen gecontroleerd, waarvan 12 
positief. De federale politie zal vanzelfsprekend nog andere grootschalige alcoholcontroles organiseren in het kader van de BOB- eindejaarscampagne.


Michaël Jonniaux Directeur wegpolitie.

U bent gewaarschuwd!
De federale Wegpolitie steunt ook dit jaar actief de eindejaarscampagne BOB. De Wegpolitie, bevoegd op de autosnelwegen en enkele gewestwegen, heeft zichzelf als doel gesteld om tijdens de BOB- campagne 2011-2012 minstens 40.000 automobilisten aan een ademtest te onderwerpen. Het rijden onder invloed van alcohol en drugs is nog steeds een belangrijke oorzaak van ernstige en dodelijke verkeersongevallen.
Schattingen geven aan dat rijden onder invloed -van alcohol en drugs- jaarlijks tot 10.000 doden op de Europese wegen veroorzaakt. Daarom blijft dit fenomeen een van de prioriteiten van de Wegpolitie en hebben zij de a- selectieve controles ingevoerd. M.a.w. elke onderschepte bestuurder zal bij een controle moeten blazen, onafhankelijk van het tijdstip van de controle of er uiterlijke tekenen van alcoholgebruik zijn. Dit alles met deze boodschap in gedachten: alcohol en een voertuig besturen gaan niet samen.

NVDR:
Dit resultaat is eerder pover te noemen, de automobilist is de meest gestalkte belastingbetaler, overal worden zij niet aflatend gecontroleerd, de disproportionele snelheidscontroles waar snelheidsovertredingen van
een paar kilometer al zestig euro boete opleveren, is pure afzetterij en heeft niets met veiligheid te maken, maar alles met de geldhonger van de -p-Overheid. Is iemand die, na aftrek van de correctie, "drie kilometer per uur te snel rijd" een doodrijder? De politiek heeft het sociale leven kapot gemaakt, vijftig jaar geleden was er in de café's nog gezelligheid, nu zijn het –meestal- de jongeren die er zich drogeren, dan rijden als gekken en andere automobilisten moeten dat besnieten. Wie vandaag de weg op gaat en onderweg geen miserie kent door niet geordende of ongestructureerde wegenwerken met niet of onvolledig aangegeven omleidingen, en door ongevallen of controles geen uren tijd verliest, mag van geluk spreken. Als automobilist met vijftig jaar rijervaring, ondermeer in Parijs, Londen -en omgeving -, Berlijn, Manilla zonder noemenswaardige ongevallen, stelt ik vast dat het onveilige verkeer veroorzaakt wordt door cowboys die vooral de snelheid niet respecteren en juist dié worden onvoldoende gecontroleerd. 

Artikel n° : 4.305

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.