Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938141





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Duitse E.ON krijgt geen vergunning voor een steenkoolcentrale.
03 december 2011
Minister Schauvliege wijst beroep van E.ON voor centrale in Antwerpse Haven af.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.433.000
Brussel / Antwerpen / Lanaken 3 december 2011

In een persbericht van 2 december 2011 laat Vlaams Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur, Joke Schauvliege weten het beroep van E.ON voor de exploitatie van een steenkoolcentrale in de Antwerpse Haven  ongegrond te hebben verklaard.


Minister Joke Schauvliege "niets door de vingers zien" ..

Bevestiging.
De minister heeft blijkbaar het eerder genomen besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen overgenomen. E.ON tekende tegen deze weigering bij de bevoegde minister beroep aan. De minister motiveert om de milieuvergunning te weigeren op de situatie van de NOx en fijn stof uitstoot in het Antwerps havengebied. Eind september keurde de Vlaamse Regering op voorstel van minister  Schauvliege het luchtkwaliteitplan NO2 -stikstofdioxiden- nog principieel goed. Dat luchtkwaliteitplan bevat voorstellen van maatregelen om in 2015 aan de normen voor NO2 te voldoen. Europa legt een jaargemiddelde  grenswaarde van 40 µg/m3 op. In Vlaanderen wordt die grenswaarde in twee zones overschreden: in de agglomeratie Antwerpen en in de Haven van Antwerpen. Met deze wetenschap lag het voor de hand dat het  beroep van E.ON zou worden afgewezen.

NVDR.
Het was anderzijds een mooie gelegenheid geweest om het door die centrale geproduceerde vermogen alvast aan Electrabel te onttrekken, zowat 1/3e van het vermogen van de Kerncentrale van Doel. We zullen zien of we met de levering van elektrische energie de komende decennia niet ernstig in de problemen komen, ergo, dat is bijna niet meer te vermijden.

Artikel n° : 4.304
Geplaatst : 9:25 3/12/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.