Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938141





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Geen "GAS" geven, maar ook geen GAS terugnemen.
01 december 2011
Regels maken maar niet toepassen, Schepen Openbare Werken in de mist.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.429.000
Kesselt / Lanaken 01 december 2011

In de gemeenteraad van 24 november 2011 werd het GAS -Gemeentelijke Administratieve Sancties- toegelicht, in het glosso maandblad Alert van de gemeente wordt het GAS nog eens uiteen gezet, vooral punt twee interesseert ons omdat uitgerekend in het kader van dat item aan de Technische Dienst en de Schepen van Openbare Werken, Roland Baldewijns -SP.a-, een melding werd gedaan waarvoor de technische dienst eerst haar verantwoordelijkheid afscheepte en vervolgens de Schepen wegens "in de ban van de opening van de brandweerpost", Morsum Magnificat óók met een kluitje in het riet wilde sturen.

Wroeten in de stoep.
Een eigenaar en diens helper, we noemen ze samen "klusjesdienst Z" hebben enkele maanden geleden één of andere afwatering op de riolering aangesloten, toen wij daarover vragen stelden en hun de goede raad
meegaven op te letten voor nutsleidingen, werd daarover zand gedaan en gezwegen. Nu is dezelfde eigenaar al enkele weken doende om het voetpad opnieuw te betegelen, weliswaar met de bestaande klinkers die pas begin dit jaar door een aannemer werden gelegd, maar toch werd de stoep open gelegd en dat wroeten in het openbaar domein sleept nu al weken aan. Voor het eerste wroetwerk met de aansluiting op de riolering, werd aan de gemeente Lanaken niets gevraagd, dat werd ons toen bevestigd. Wat wil je, je bent bemiddeld, plaatst zonnepanelen, betegelt een oprit en werkt bij een grote maatschappij waar socialistische kopstukken zoals de gewezen Hasseltse NATO Secretaris in de Raad van Bestuur zetelen, dus wie gaat u dan beletten om zonder toelating in het openbaar domein te wroeten. Stel u voor dat iedereen het voetpad voor zijn / haar deur naar eigen goeddunken gaat aanpassen. 


Deze klusjesdienst is al weken in de stoep aan het wroeten, het blijft maar duren, het G.A.S. komt duidelijk niet in werking, een wassen neus of een selectief G.A.S.? 

Wat baten het GAS, kaars en bril.
Daarover vragen gesteld aan de technische dienst te Lanaken, wil men daar dat wij de politie op de hoogte brengen. Daarom stellen we de vraag aan Roland Baldewijns die in Lanaken toch Schepen van Openbare
Werken is, maar ook dat loopt moeizaam. Nadat we hem de locatie via de telefoon doorgeven, wil de Schepen een foto die hij dan ook krijgt, maar vervolgens wil hij het huisnummer en dan kon hij niets doen vanwege de drukte rond de opening van de voorpost van de brandweer van Lanaken! Ondertussen blijft het stukje voetpad op die plaats in de Sint Michielsstraat maar open liggen, een deugdelijke signalisatie is er uiteraard niet. Het is dus duidelijk dat dergelijke inbreuken in Lanaken gedoogd worden, een G.A.S. in Lanaken is er waarschijnlijk om selectief toegepast te worden, maar wat baten kaars en bril als de Uil -in casu de Schepen van Openbare Werken- niet zien en wil.

Artikel n° : 4.299
Geplaatst : 18:42 1/12/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 december 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.