Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926422





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Station Leuven : Heethoofden takelen thuisloze man zwaar toe.
28 november 2011
Hulpeloze man wordt door vier jongeren genadeloos toegetakeld.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.422.100
Leuven / Lanaken 28 november 2011.

De Spoorwegpolitie van Leuven heeft op 27 november 2011 vier verdachten geïntercepteerd die een slapende man zwaar hadden toegetakeld aan het station van Leuven. Ze probeerden eerst het deken van de thuisloze man in brand te steken en brachten hem daarna zware klappen toe.

Nachtje stappen.
Vier jonge mannen, die na een nacht stappen in het centrum van Leuven de bus naar huis wilden nemen, troffen in de wachtzaal van De Lijn aan het station een slapende man aan. Het ging om een man die zich regelmatig in de buurt van het stationsgebouw ophoudt en er met het koude weer een tijdelijke rustplaats zocht.

Deken in brand.
Twee personen probeerden het dekentje waarmee de man zich warm hield in brand te steken met een bus deodorant en een aansteker. Toen de man wakker werd en hierover een opmerking maakte, kreeg hij een steekvlam in zijn gezicht, waardoor zijn baard verschroeide.

Slagen.
Door het ontstane tumult schoten de twee andere personen hun kompanen te hulp en brachten de oudere man verschillende slagen in het gezicht toe. Deze kon uiteindelijk ontsnappen en de hulpdiensten verwittigen in het station van Leuven. Dankzij een snelle reactie van de Spoorwegpolitie Leuven konden de vier mannen ingerekend worden. Zij werden voor de duur van het onderzoek van hun vrijheid beroofd. De bus deodorant en de deken werden in beslag genomen. De mannen, drie van Slavische origine en een Belg, werden allen verhoord en zullen eerstdaags een dagvaarding in de bus
krijgen. De oude man werd met een ziekenwagen overgebracht naar de dienst spoedgevallen van
het Heilig Hartziekenhuis. Hij mocht het ziekenhuis na verzorging van zijn oogwonde verlaten. Ten slotte kreeg hij slachtofferhulp aangeboden.

Bron : Federale Politie

Artikel n° : 4.292
Geplaatst : 16:08 28/11/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.