Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926422





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Met homeopathie kan je volgens LDD geen schuldenkanker genezen.
28 november 2011
Begroting maakt weinig kans om ons land uit de dreigende recessie te helpen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.422.100
Brussel / Lanaken 28 november 2011.

Met het mes van de ratingbureaus op de keel heeft formateur Di Rupo -PS- met de 6 onderhandelende partijen een voorstel van begroting aangenomen dat weinig kans maakt om ons land uit de dreigende recessie te helpen. Voor LDD maakt het akkoord dat is bereikt even weinig kans om de Europese test te doorstaan. LDD voorzitter Jean-Marie Dedecker : "België probeert weer met wat homeopathie van zijn zware schuldenkanker te genezen. Het gezond verstand zegt dat minstens 70 procent van de inspanningen bij de overheiduitgaven te zoeken zijn maar de formateur raakt, onder druk van de vakbonden, niet verder dan goed 40 procent bezuinigingen. Dat betekent in de praktijk dat de last voor de Vlaamse belastingbetaler niet lichter wordt maar integendeel; de roerende voorheffing gaat naar 21 procent, terwijl  ontslagnemend premier Leterme -CD&V- de bevolking staat te lijmen met staatsbons die straks voor 30 procent meer worden belast."

Diagnose is gesteld.
Volgens Vlaams fractievoorzitter Lode Vereeck werd de diagnose van ons land recent door Standard & Poor’s gesteld: te hoge belastingen, te hoge staatsschuld en volgens Vereecke is de therapie van Di Rupo
bovendien niet krachtig genoeg terwijl de patiënt daarenboven ook nog in de parlementaire wachtkamer dreigt te verzeilen. Wie garandeert dat dit minimumpakket ook wordt uitgevoerd? Dit moge dan een grote stap voor Di Rupo zijn, het is een te kleine stap voor Vlaanderen.

Debacle gaat verder.
LDD klaagt al 4 jaar over de absolute stilstand van de federale politiek en stelt vast dat ook deze regering, met overheersend linkse en Franstalige partijen, geen vuist kan maken om diepgaande hervormingen in te
zetten. Net als bij het mislukte generatiepact zal na enkele jaren blijken hoe weinig resultaten er zijn geboekt. Jean- Marie Dedecker noemt het weer typisch dat de pensioenhervorming wordt uitgesteld totdat  enkele bedrijven in Wallonië van de oude regeling hebben  geprofiteerd. Voor de uitkeringen in de werkloosheid zullen ook wel achterpoortjes open blijven. En als het afzien van de jaarlijkse overdreven toename van de kosten in de gezondheidszorg als een besparing wordt voorgesteld, dan worden de plannen van Di Rupo door Europa meteen afgeschoten. Daar bovenop heeft de ontslagnemende regering van CD&V en Open VLD de staatsschuld nog verzwaard met meer dan 150 miljard staatswaarborg, waar onze kinderen en kleinkinderen mee worden opgezadeld.

Bron : LDD

Artikel n° : 4.291
Geplaatst : 16:05 28/11/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.