Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926424





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
A.S.T.R.I.D. Radiocommunicatie : Onderzoek FGP loopt blijkbaar verder_Update1
18 november 2011
Jan Verbeke van Jan Verbeke producties nacht in Brusselse cel.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.413.600
Roeselare / Brussel / Lanaken 18 november 2011

--- Update 1 22:29 24/11/2011
Niets gevonden en niet in verdenking gesteld.
Vandaag krijgen we Jan Verbeke zelf aan de telefoon, de man moet toegeven dat het gepubliceerde correct is, maar vind het vreemd dat wij uit de andere kant van het land daarover op het internet met zijn naam publiceren en wat onze interesse in deze zaak is. Inderdaad ben ik in Brussel, wellicht om mij onder druk te zetten een nacht vastgehouden, maar ik ben niet in verdenking gesteld en men heeft tijdens de huiszoeking een laptop meegenomen, daarover een vraag gesteld, maar men heeft niets gevonden.
Ik ben verwonderd dat iemand die in Limburg woont over iemand uit West Vlaanderen schrijft. er zijn trouwens nog andere journalisten die een huiszoeking hebben ondergaan, ondermeer van Het Nieuwsblad, redacties te Mechelen, te Leuven, Brussel en ikzelf, men zoekt blijkbaar in de persmiddens bij journalisten die "fait divers" verslaan. Als alle mensen die een nacht binnen zitten op een website moeten komen, dan moeten er nog aantal bijkomen, maar wat er staat is juist en het was een goeie tweet. Jan Verbeke heeft blijkbaar niet gelezen dat Paul G. uit Wemmel maanden geleden ook bezoek heeft gekregen, dat artikel heeft Jan Verbeke blijkbaar niet gelezen.
NVDR.
Bij een ondervraging is het niet verboden om te liegen.
--- einde update 1

Het onderzoek naar de ASTRID leaks is al begin dit jaar gestart met het in beslag nemen van spullen bij een Schotense radioamateur later gevolgd door acties in Wemmel en in Roeselare bij Jan Verbeke Producties http://www.janverbeke.be/, leverancier van ondermeer foto en beeldmateriaal aan Het Laatste Nieuws en Vrt. Ook overal bij diverse journalisten in Vlaanderen en Limburg werden huiszoekingen verricht.

Nacht in de cel.
De FGP van Asse voert het onderzoek naar de ASTRID lekken en in dat kader werd de verantwoordelijke van Jan Verbeke Producties gisteren bij de FGP te Brussel uitgenodigd en mocht een nacht in de cel
doorbrengen, uiteindelijk diende de man niet voor de Onderzoeksrechter te verschijnen en mocht hij zelfs vandaag terug naar huis. Dat werd ons uit betrouwbare bronnen bevestigd, Jan Verbeke zelf kregen we echter niet aan de lijn.

Minister Binnenlandse Zaken onder vuur.
Los van de vragen die de laatste tijd aan de Minister van Binnenlandse Zaken over A.S.T.R.I.D. in verband met Pukkelpop en de op til zijnde stakingen bij de Brusselse Metro werden gesteld, diende de cel Binnenlandse
Zaken van de N-VA in de Senaat vandaag een aantal vragen in bij de minister Annemie Turtelboom. Het komt er op neer dat A.S.T.R.I.D. nv van de in gebruik zijnde TETRA toestellen een nauwkeurige inventarisatie zal dienen voor te leggen, meer speciaal de toestellen die zijn afgeschreven, verloren of defect zijn en niet meer geacht zijn in het "officiële" circuit mee te draaien, het blijkt immers dat er toestellen in omloop zijn die dat niet meer zouden moeten zijn.

Weinig veranderd.
Sinds de brief van de minister van Binnenlandse Zaken van 8 augustus 2011 met een reeks instructies aan alle burgemeesters, is er met de wijze van communiceren nog niet veel veranderd, er worden nog even vrolijk adressen waar
zelfmoorden plaats vonden, doorgegeven. De nv A.S.T.R.I.D. die eigenaar is van de gegevens zal niets anders kunnen, dan ook die berichten verplicht te versleutelen. Anderzijds is het vreemd, dat in Nederland iedereen van de berichten van hulpdiensten, brandweer, politie,  kennis mag nemen, hier in dit land moet alles verstopt worden, waarom, wat hebben ze allemaal te verbergen, waarom mag het publiek niet weten waar er een ongeval of een brand is?

Artikel n° : 4.272
Geplaatst : 20:35 18/11/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 november 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.