Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937845





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Diabetes op weg naar half miljard patiënten en opsteker voor pillenindustrie?
14 november 2011
Zijn de waarschuwingen misschien ingegeven als commerciële boodschap?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.392.300
Brussel / Lanaken 14 november 2011.

Als er tegen het jaar 2030 bijna een half miljard diabeten op deze wereld leven dan is één ding zeker : "De pillenindustrie zal er beter van worden". We stellen in elk geval vast dat de activiteiten rond Diabetes I en vooral II en de wereld diabetesdag door deze industrie op het getouw worden gezet.

Zorgwekkend traject.
We hebben op 9 november tijdens het symposium bij MSD enkele bekende dokters gemist, ondermeer Frank Nobels de pionier van het Zorgtraject -ZTD- van het O.L.Vrouw Ziekenhuis te Aalst en ook dokter Jos Tits
was er niet. Het zorgtraject dat in Wallonië andere voorwaarden heeft dan in Vlaanderen is administratief te zwaar maar er worden, om dat probleem aan te pakken, privé firma's ingeschakeld, er zijn bovendien te weinig educatoren die maar niet erkend worden en er zijn ook te weinig endocrinologen. De huisartsen zijn onvoldoende op de hoogte en willen met de aanstelling van de diabetes educatoren, geen pottenkijkers, kortom het zorgtraject is nog steeds een "Zorgwekkend" traject. Iedereen denkt het maar alleen Morsum Magnificat, schrijft het.

Professeur profiteur?
Tijdens het symposium van 9 november worden we aangesproken door een Franstalige Professor die ons vraagt of wij na afloop van hem een foto vóór het projectiescherm met een bepaalde dia willen maken, wat we
niet weigeren, die éne foto willen we hem wel "cadeau" geven. Maar op 9 november valt er om 23:45u al een e-mail binnen, het komt er op neer dat de professor een ganse reportage wil en wanneer we, totaal gebruikelijk, daarvoor een kleine vergoeding vragen horen we van de Professor niets meer. Sorry Professor, maar wij zijn de pillenindustrie niet die massa's geld verdient, onze auto rijdt niet op "pillen" maar met benzine en wij moeten krabben om rond te komen.

MM_196_03_Diabetes

Artikel n° : 4.265
Geplaatst : 16:30 14/11/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
   


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.