Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928220





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tien jaar BAL Bemiddelingsdienst arrondissement Leuven
06 december 2006
Studienamiddag van B.A.L. te Heverlee


Bezoekers website Morsum Magnificat : 171.300
Betekom / Heverlee 5 december 2006.

Bestaat er een maatschappelijk draagvlak voor slachtoffer- dader bemiddeling ? - Hoe staat het met de maatschappelijke verankering van slachtoffer- dader bemiddeling ? - Wat kunnen we doen om dit nog te versterken, deze thema's werden behandeld tijdens de studienamiddag in het gemeentehuis te Heverlee, met een bezoek van de Heilige Sint Niklaas werd de studienamiddag afgesloten.

De bemiddelingsdienst is een samenwerkingsverband tussen :
Stad Leuven - Parket van de Procureur des Konings Leuven, Politiezone Leuven, vzw Suggnom?, vzw Ondersteuningsstructuur Bijzondere Jeugdzorg, vzw Centrum Algemeen Welzijnswerk, vzw Oikoten, Justitiehuis Leuven, Hulpgevangenis Leuven, Gevangenis Leuven- Centraal, K.U.Leuven, Rechtbank Eerste Aanleg Leuven en Balie Leuven.

Bemiddelingsdienst arrondissement Leuven.
De BAL (bemiddeling tussen dader en slachtoffer van een misdrijf)  is te Leuven, met medewerking van het Leuvens Parket en Politie, nu 10 jaar actief.
Maar zoals blijkt uit de studienamiddag en het daarbij getoond didactisch materiaal, waarbij ondermeer een filmreportage opgenomen te Leuven, is het met de bekendheid van BAL bij het grote publiek maar pover gesteld. 


vlnr Prof.Johan Deklerck KUL - Hilde Devoghel BAL - Bart Schoovaerts Vorming plus -
Luc Van Heerentals BELGA - Peter Casteur Administratie welzijn - Leo Vangarsse vzw suggnom?

Media wordt buitengehouden.
Leo Vangarsse van de vzw Suggnom? geeft toe dat de media wordt buitengehouden, maar is geneigd om daaraan iets te doen, Morsum Magnificat merkt op dat het niet eenvoudig is om over dergelijke zaken te berichten omdat, primo de wet op de privacy en de grote schrik van betrokkenen een grote rol spelen.
Vooral betrokkenen hebben grote schrik door artikels ge?dentificeerd te worden, hetzij als betrokken partij, hetzij als informant.

Een ex gedetineerde die wegens het niet betalen van alimentatie in hechtenis werd genomen (te Leuven) vertelt ons van ?Bemiddeling? wel iets gehoord te hebben, maar kent geen verdere details.

Medewerkers en werking.
Uit de studienamiddag kunnen we anderzijds afleiden dat de werking, de wil en de competentie aanwezig is, de beloften van het Kabinet van Minister INGE VERVOTTE om de medewerkers tot 70 op te trekken klinkt op deze redactie weeral als politieke propaganda, een aangelegenheid waarin Vervotte, zoals blijkt uit het Sabena dossier, goed thuis is, als de politiek om de hoek komt kijken, moeten we op onze hoede zijn of onze zakken dicht houden.

Informatie bij :
Bemiddelingsdienst Arrondissement Leuven (1e verdieping deelgemeentehuis aan de St Lambertuskerk).
Waversesbaan 66
3001 Heverlee  016 21 19 81  Fax 016 21 19 28



Bladvullend gewauwel
van Morsum Magnificat.

B.A.L. Moet onder ogen durven zien, dat de pers in Belgi? veel te politiek gemanipuleerd wordt (met uitzondering van Morsum Magnificat), dat begint al met het erkennen van journalisten door de Minister van Binnenlandse Zaken, de persvrijheid bestaat in feite niet, journalisten die een te scherpe pen hebben worden geweerd.

Nog geen reactie van het Kaninet van Inge Vervotte (6 dec 2006 09:30u).

We willen weten hoe de Minister het effectief gaat waar maken om de medewerkers tot 70 op te trekken, zoals dat gaat, dient de persdienst (Hans S.) zich eerst interen te informeren, we wachten op nieuws van de Minister.

6 december 2006 10:54u ontvangen we een e-mail van Hans Seeuw met verzoek vragen via e-mail naar Peter Casteur te sturen.
6 december 2006 11:24u We zenden de vragen aan Peter Casteur via een e-mail.

Meer en foto?s in Morsum Magnificat 132 te bestellen door overschrijving van 4,00 Euro  (inclusief BTW 6% en verzendingkosten) op postrekening 000 0191380 96 van Detel bvba te 3130 Betekom  stuur een   e-mail naar   of  

De pers en de informatie.
Uit een samenvatting van deze studienamiddag mogen we stellen dat er, qua objectiviteit, kritische kanttekeningen richting pers werden gemaakt (Professor J.Deklerck van de KU Leuven). Morsum Magnificat maakte dan ook prompt de opmerking dat wetenschappers ook hun steentje daartoe bijdragen met een praktisch voorbeeld omtrent de studies omtrent het al dan niet in stand houden van de Kernenergie waar Professoren mekaar tegenspreken.
Laatste update ( 06 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.