Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937854





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA wil debat levensduurverlening kerncentrales opnieuw voeren.
08 november 2011
FANC maakt voorlopige resultaten van stresstests bekend.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.377.700
Brussel / Lanaken 08 november 2011.

Omdat de resultaten van de door het Federaal Agentschap Nucleaire Controle -FANC- uitgevoerde stresstests van de Belgische kerncentrales, positief zijn uitgevallen vraagt N-VA Kamerlid en energiespecialist Bert Wollants het debat over de kernuitstap opnieuw in het parlement te voeren.

Kerncentrales veilig.
De tests, verplicht in alle Europese kerncentrales, werden opgelegd door Europa naar aanleiding van de ramp in Fukushima en het FANC dat instaat voor de nucleaire veiligheid in België kwam tot de slotsom dat de Belgische kerncentrales, mits wat kleine aanpassingen, veilig zijn bij overstromingen, aardbevingen, terreuraanslagen en vliegtuigcrashes. Als er een bunker wordt geplaatst bij de kerncentrale van Tihange wordt deze nog veiliger. Bert Wollants is van mening dat door deze gunstige voorlopige resultaten, waardoor de kerncentrales zonder problemen langer kunnen openblijven, het debat over een mogelijke wijziging van de wet over de kernuitstap nieuw leven wordt ingeblazen.    

Debat ten gronde.
Voor de voorstanders van de vervroegde sluiting van de kerncentrales is dit uiteraard slecht nieuws omdat hen een belangrijk argument wordt ontnomen. Ook voor wat betreft de controle van de energieprijzen is het volgens Wollants noodzakelijk dat de kerncentrales open blijven, hij noemt sluiting zelfs de slechtst mogelijke stap om de energieprijzen laag te houden. Voor Wollants bewijzen de bevindingen van het FANC dat het debat over de kernuitstap nu ten gronde gevoerd moet worden. ”Het parlement besliste dat het eerst zou kijken naar de resultaten van stresstest en de veiligheid van de kerncentrales alvorens een beslissing te nemen over een eventuele levensduurverlenging.  Dit is de situatie waarin we ons vandaag bevinden: enerzijds kan de bevoorradingszekerheid niet verzekerd worden en anderzijds zijn de kerncentrales veilig bevonden om langer operationeel te zijn.”

NVDR
Het "tranqsport" doorstaat de stresstest van Morsum Magnificat niet!

Bron : N-VA
Bewerking : jvds

Artikel n° : 4.254
Geplaatst : 15:51 8/11/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 12 november 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.