Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937858





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Ondanks de crisis toch decandentie, vuur, vieren, vermaak en spektakel.
04 november 2011
Sint-Martinusviering op zaterdag 5 november 2011.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.367.800
Genk / Lanaken 04 november 2011.

Voor de 67ste keer vindt op zaterdag 05 november 2011, in Genk de Sint-Martinusviering plaats.  Aan de viering van de patroonheilige van de stad Sint Martinus, in volksmond ook Sint Maarten genoemd, nemen meer dan 30 groepen deel met honderden deelnemers die voor een uniek spektakel met muziek, zang en prachtig verlichte praalwagens zullen zorgen. Plaats van het gebeuren is Genk-Centrum waar vanaf 18.00u. de vurige lichtstoet vertrekt waarna het om 18.50u tijd is voor het vuurspektakel en het vuurwerk.

Vurige lichtstoet door het stadscentrum.
Om 18 uur vertrekt de Sint-Maartensstoet in het centrum van Genk aan de Molenstraat om via de Klokstraat, het Sint Martinusplein, Stadsplein, Dieplaan en Eerste Cyclistenlaan te eindigen in het Cosmogolempark.
Scholen, jeugdverenigingen en gilden van Genk lopen mee in de optocht, ieder met een uniek thema en aparte kledij. Naast goochelaars, pompoenen, bedelaars en Romeinen,… zijn er ook vuurspuwers en enkele professionele deelnemers.  Onderweg deelt de ‘Genkse Bakkersbond’ de typische Sint-Maartens Kroakers uit aan de bezoekers. Naast de deelnemers te voet zullen er ook prachtig verlichte praalwagens te bewonderen
zijn. Eén daarvan is uiteraard de wagen van Sint-Martinus zelf. De straatverlichting zal gedoofd worden om de lichtstoet volledig tot zijn recht te laten komen. Kinderen verlichten de straten met vele fakkels en lichtjes.
 
Spectaculaire act the bumper boat.
De stoet eindigt op het evenementenplein Cosmogolem. Om 18.50 uur kan je hier kijken naar het vuurspektakel en het vuurwerk. Eyecatcher bij het vuurspektakel is ‘The bumper boat, The Junk’. Op deze boot,
vervaardigd uit autobumpers, zullen vuurspuwers en dansers zorgen voor een unieke act. Dit alles wordt begeleid door indrukwekkende luchtacrobatiek en dans met doeken op niet minder dan 12 meter hoogte.
 
Brandstapel en vuurwerk.
Daarna wordt traditioneel de metershoge brandstapel aangestoken door Sint-Martinus en wordt het magisch vuurwerk afgestoken. De toegang is gratis.

NVDR
We hadden graag gezien dat Genk ook aan de bevolking bekend maakt wat zo'n decadente Sint Martinusviering aan de stadskas kost en wie wat betaalt, mogen de burgers niet weten hoe hun leiders met "hun" centen omgaan?  

Artikel n° : 4.247
Geplaatst : 11:59 4/11/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 04 november 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.