Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937859





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Joke Schauvliege mag ook eens voor Sinterklaas spelen.
03 november 2011
Verdere inrichting Antitankgracht Haacht met 180.000 euro gesteund.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.366.200
Brussel / Lanaken 03 november 2011.

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege zal 180.000 euro vrijmaken voor het versterken van de ecologische en cultuurhistorische waarden van een projectgebied van 170 hectare in Haacht en de uitbouw ervan tot een toeristisch-recreatieve poort tot de regio. Het gaat om de tweede fase van het landinrichtingsproject waarvoor de Vlaamse Regering afgelopen vrijdag het planprogramma Antitankgracht Haacht goedkeurde.

Vlak voor WO II aangelegd.
De Antitankgracht bestaat uit een muur met langs liggende gracht. De constructie heeft een lengte van ca 3 km en een breedte die varieert van 30 tot 50 m. De Antitankgracht werd vlak voor de Tweede Wereldoorlog aangelegd tegen een dreigende inval van het Duitse leger. Het deel van de Antitankgracht in Haacht is het enige nog zichtbare en intacte overblijfsel hiervan. Het werd beschermd als monument en een groot deel van het omliggende gebied is erkend als natuurreservaat. Deze bescherming blijkt echter niet te volstaan om de ecologische, cultuurhistorische en recreatieve waarde van het gebied in stand te houden. Daarom wordt het gebied in twee fases heringericht. De eerste fase is uitgevoerd. De gemeente Haacht en Natuurpunt hebbende de dichtgeslibde gracht en het sluikstort geruimd en een onthaalsite uitgebouwd. 


Joke Schauvliege te Aalst

Bufferen.
Met de goedkeuring van het planprogramma Antitankgracht Haacht kan de  tweede fase van de onderhoudswerken weldra starten. De Vlaamse Landmaatschappij zal met het vrijgemaakte budget gronden verwerven om de gracht te bufferen en de naburige archeologische site van Roost toegankelijk te maken. Naast de onthaalsite wordt ook een speeltuin ‘thema WO II’ aangelegd. De wandelpaden worden grondig aangepakt zodat er een uitgebreid wandeltraject ontstaat met aansluiting op de wandellussen in de omgeving. De uitvoering is voorzien voor 2013. Vlaams minister Joke Schauvliege versterkt op deze wijze de natuurwaarden en draagt bij tot het attractief maken van de omliggende regio ‘Brabantse Zuiderkempen’.

Bron : Kab. Vlaams Minister Schauvliege.

NVDR.
Het is allemaal mooi om allerlei projecten geld toe te stoppen, als het minister Bourgeois niet is die met gulle hand geeft is het wel een andere minister die het -belasting- geld buitensmijt maar wij vragen ons af of die fondsen niet beter voor andere zaken gebruikt kunnen worden zeker wanneer we er rekening mee houden dat België, en bij uitbreiding dus ook Vlaanderen, één van slechtere leerlingen is in de Eurozone en steeds meer onder vuur komt te liggen.

Artikel n° : 4.246
Geplaatst : 16:39 3/11/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 11 november 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.