Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937860





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Wegverzakking Mechelbaan aan Aquafin collector Dorpstraat.
02 november 2011
Aannemer Deckx neemt zijn tijd om de verkeershinder te verhelpen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.363.725
Begijnendijk / Lanaken 02 november 2011

--- wijziging 12:30 2/11/2011

Op 14 mei 2008 werden de bewoners van Begijnendijk vanaf 19:30 uur en nadien mede een " riobraspartij " in de gemeentelijke Basisschool aan de De Bruynlaan geïnformeerd over de werken die Aquafin en Riobra  aan de collector Dorpstraat- Mechelbaan voor 2,6 mio € op stapel hadden staan. De informatie werd, zoals dat in Begijnendijk gaat, overvloedig met gerstenat overgoten, een "Groene" Schepen diende zelfs ter plaatse in de auto zijn roes uit te slapen,  tot groot jolijt van de voorbijgaande schoolkinderen de volgende morgen.

Niet zonder problemen.
Met die werken voorziet Aquafin de aanleg van een collector in de Dorpstraat en bijkomend het bouwen van een pompstation op de hoek Dorpstraat- Mechelbaan. Bij Aquafin vinden ze dat het aanleggen van wegen en 
het uitvoeren van bouwwerken vaak gepaard gaat met allerlei problemen. Bij de uitvoering van de werken in de Dorpstraat werd tot twee maal toe de hoogspanning geraakt en dat was niet nodig indien men wat voorzichtiger tewerk was gegaan. De eerste keer raakte een graafmachine een ondergrondse HS kabel, de tweede keer was het met een grondboor om bomen te planten. Dat is toch, qua ernst en verantwoordelijkheid van de  aannemer, een teken aan de wand en zo heeft Geert Versnick -Open Vld- Schepen van Openbare Werken van Gent dat ook ervaren.


Na alle hinder uit het verleden is de Mechelbaan richting Liersesteenweg alweer drie weken niet te bereiken. 

Verzakking.
De werken, hebben destijds, zoals voorzien, op de drukke Mechelbaan heel wat verkeershinder veroorzaakt, ze zijn nog geen jaar beëindigd, dus wellicht nog niet opgeleverd. Drie weken geleden is de helft van het wegdek ter
hoogte van de collector, bijna een halve meter ingezakt en is de doorgang naar de Liersesteenweg alweer onmogelijk. Bij Aquafin was men niet eens op de hoogte, bij aannemer Deckx uiteraard wel, maar daar vernemen we dat het probleem in de loop van de maand november zal worden opgelost, haast is er blijkbaar niet bij. Bij het studiebureel Libost wist men te vertellen dat om te kunnen nagaan wat er fout is, het waterpeil moet verlaagd worden en daaraan gaan voorbereidingen vooraf zegt Jan Vanderstraeten, met die werken zal volgende week -week van 7 november- begonnen worden, de oorzaak van de verzakking is momenteel nog niet bekend. Op de gemeente Begijnendijk was de Technische Dienst vandaag in rustpauze, maar de Schepen van Openbare Werken Patricia Stevens -Open Vld- bevestigde dat er inderdaad a.s. maandag 7 november zal begonnen worden met de werken om e.e.a. te herstellen.

Artikel n° 4.243
Geplaatst op 10:59/02/11/11

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 november 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.