Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926424





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De politiek en hun broodheer Electrabel belazeren ons massaal.
31 oktober 2011
Oude kerncentrales kunnen doodeenvoudig nog niet gesloten worden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.359.000
Brussel / Lanaken 31 oktober 2011

We begrijpen niet dat niet één politicus erin slaagt om ons allemaal voor nóg véél duurdere elektriciteit te behoeden, Jean-Marie Dedecker klaagt steen en been dat zijn partij niets bewogen krijgt, de socialisten en Steve Stevaert -Infrax- krijgen stevige kritiek van Dedecker. Morsum Magnificat heeft Electrabel in het verleden al meer beschuldigd, vooral door haar participaties in de Gemengde Intercommunales bezit zij alle sleutels van vele systemen in ruil voor veel geld in de gemeentekassen en de daaraan verbonden mandatarissen en politici, ondermeer Louis Tobback -SP.a- en Geert Versnick -Open Vld- uit de vette opbrengst van de productie elektriciteit, rijkelijk te vergoeden. Electrabel heeft ook vele sleutels inzake werkgelegenheid in de hand, Morsum Magnificat kan zich niet van de indruk ontdoen dat Electrabel ook de hand heeft in de sluiting van FBFC te Dessel.

Onmogelijk.
De sluiting van oude kerncentrales in Doel in Tihange is doodeenvoudig een utopie, het Belgische hoogspanningsnet werd begin de jaren 90 op haar belangrijkste lijnen -Massenhove, Heeze, Maaseik en Trois-Ponts, Houffalize, Aubange richting Duitsland- reeds op haar maximum capaciteit van bijkomende geleiders van 297mm² voorzien, de pylonen werden daarvoor verstevigd, maar verder is er nog maar weinig gebeurd. Bijgevolg kunnen de vermogens uit het buitenland, die wegens het sluiten van de kerncentrales moeten worden ingevoerd, niet over het ondermaats hoogspanningsnet worden getransporteerd, dat is gewoon technisch onmogelijk omdat de spanningsval van dat vermogen over die lange afstanden met de bestaande infrastructuur, te groot is. De Groenen en de Sossen zetten ons allemaal, en dan vooral de lage inkomens, letterlijk in de kou.

Regering.
Iedereen weet nog dat de Open-Vld -het over het paard getilde zoontje van Herman- de regering liet vallen, iedereen weet ook dat de Open-Vld, de Sossen en zelfs ook de CD&V, bij de verkiezingen afgestraft werden, maar iedereen kijkt met lede ogen toe hoe exact dezelfde partijen onder de fantastische noemer "ontslagnemend" toch in het zadel blijven zitten, dat allemaal omdat een meneer in Laken condito sine qua non het onmogelijke wil "België niet laten barsten", Vlaanderen zal mede de huichelaars in de Wetstaat, gesteund door de linkse en ultralinkse pers, met de Vrt op kop, de rekening betalen en die rekening zal gepeperd zijn. Een land verdient de leiders zie ze verkozen heeft, denk daaraan in 2012. 

Vlaams Belang.
Niet toevallig komt de ondemocratische partij van meneer De Winter vandaag ook aan bod in een Belga bericht, het Vlaams Belang noemt de beslissing van Di Rupo "ondoordacht". Het Vlaams Belang moet Morsum Magnificat die door datzelfde Vlaams Belang gediscrimineerd wordt, gelijk geven wat betreft de kerncentrales van de 4e Generatie, meer bepaald het MYRRHA project, waarin België reeds honderden miljoenen investeerde. Ook de het feit dat de werkgelegenheid nog verder zal worden aangetast is voor het Vlaams Belang duidelijk. Maar het Vlaams Belang en vooral kopstuk De Winter, hebben in Vlaanderen voor een verdeeld kiezerspubliek gezorgd waardoor de samenhang in Vlaanderen de dieperik is ingegaan.  

Artikel n° : 4.241
Geplaatst : 17:26 31/10/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.