Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926426





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europees akkoord positief onthaald.
27 oktober 2011
Aanbevelingen dienen zo snel mogelijk doorgevoerd.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.349.800
Brussel / Lanaken 27 oktober 2011

Nu de op de Europese Top bereikte akkoorden gunstig worden onthaald en de financiële markten enigszins zijn gerustgesteld, hoopt N-VA dat de eurocrisis doortastend wordt aangepakt zodat ons financieel en economisch systeem wordt hersteld wat cruciaal is voor de welvaart van de bevolking, bijgevolg roepen Bart De Wever en Jan Jambon alle politieke partijen in België op om nu zelf de hand aan de ploeg te slaan en zo snel mogelijk de zes Europese aanbevelingen integraal door te voeren. Als lidstaat moet ons land immers eerst en vooral orde op zaken stellen in eigen land en als België wil vermijden dat het zoals Italië onder curatele gezet wordt door de EU, moet nu dringend de geloofwaardigheid binnen de EU opgekrikt worden.

Coalition of the willing.
Op korte termijn moet België een begroting voor 2012 indienen. Als Elio Di Rupo eerstdaags niet met resultaten komt, dan wil de N-VA zelfs steun verlenen aan Yves Leterme om de begroting op te stellen die in de lijn
moet liggen van de Europese aanbevelingen. De N-VA is nog steeds bereid om in het parlement een “coalition of the willing” te vormen om deze aanbevelingen NU op de sporen te zetten.

De maatregelen.
Concreet dienen er zes maatregelen genomen te worden :
- Zo snel mogelijk het begrotingstekort wegwerken, voornamelijk door structurele besparingen op de uitgaven i.p.v. door nieuwe inkomsten.
- Het pensioenstelsel en de arbeidsmarkt hervormen om de kosten van de vergrijzing in te tomen.
- De financiële sector versterken, het toezicht op de banken aanscherpen en vermijden dat de fouten uit het verleden opnieuw herhaald worden.
- Het systeem van de loonindexering niet afschaffen maar wel hervormen, zodat België competitief blijft t.a.v. onze buurlanden.
- De sociale zekerheid en arbeidsmarkt moeten hervormd worden in functie van groei en activering.
- Er moet meer concurrentie tot stand worden gebracht in de dienstensectoren.

Geen asociale maatregelen.
Alle landen in Europa zijn volop bezig om deze aanbevelingen uit te voeren. In Duitsland gebeurde dit reeds enkele jaren geleden door de roodgroene regering o.l.v. Gerhard Schröder. M.a.w., dit zijn geen asociale
maatregelen, maar maatregelen die ervoor zorgen dat onze welvaart en onze sociale zekerheid op een structurele manier verankerd wordt. Als er niets gebeurt wordt onze welvaart te grabbel gegooid. Aan al wie Europeesgezind is, vraagt de N-VA om samen dringend te handelen. Geen woorden maar daden.

Artikel n° : 4.231
Geplaatst : 19:52 27/10/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.