Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937863





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Nieuw Dak : Weer problemen met de installatie van zonneboilers_Update1
16 oktober 2011
Brandweer vindt dat bewoonster geluk heeft gehad wegens ontsnappen van stoom.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.321.100
Lanaken / Genk 16 oktober 2011.

--- Update 1 17:21 24/10/2011
Bevoegd ministerie en Infrax voor verantwoordelijkheid gesteld.
Morsum Magnificat stuurde ondertussen een geïllustreerde e-mail naar het Ministerie van Economische Zaken -Algemene Directie Energie- en naar Infrax, hopelijk neemt men daar hun verantwoordelijkheid op en zien zij in tegenstelling tot de cvba Nieuw Dak wél de ernst van zo'n situatie in.
--- einde update 1

Voor de zoveelste keer is de brandweer van Genk gisteren dienen tussen te komen voor de mank lopende en gevaarlijke technische installaties van de door de cvba Nieuw Dak voor 55.000 € -per stuk- verbouwde appartementen in de Priesterhaagstraat te Kolderbos. Hoe lang gaat het nog duren vooraleer daar een ernstig ongeval gebeurt?

                   Er zou zich in een ketel ook stoom hebben opgehoopt 
                   die bij het openen van de deur geconcentreerd, met alle
                   mogelijke gevolgen van dien is vrijgekomen.


Bij Nieuw dak gaan elektriciteit en water wél samen.
Bij de renovatie van 108 appartementen heeft de cvba Nieuw Dak, zogezegd om de energiefactuur te drukken, gekozen om zonneboilers te plaatsen maar de cvba Nieuw Dak slaagde langs geen kanten in haar opzet, ze mislukte grandioos, ergo ze brengt haar huurders zelfs in gevaar. Om het technisch onmogelijke toch mogelijk te maken, heeft men onderdelen van de installatie van de zonneboilers in de meterlokalen van de elektriciteitsmeters geplaatst. Aan de linkse kant van de veel te kleine ruimte, staan de installaties van de zonneboilers waarbij water wordt gebruikt en langs de andere kant staan de elektriciteitsmeters. De technische voorschriften voor de plaatsing van metergroepen elektriciteit laten dat zéker niet toe, maar voor Nieuw Dak, waarvan de stad Genk 57% eigenaar is, ziet men dat door de vingers. Toch is hier een potentieel gevaar voor kortsluiting en elektrocutie.

Water en meterlokaal elektriciteit.


Met de regelmaat van een klok loopt er water in het meterlokaal van de vernieuwde appartementen in de Priesterhaagstraat, de brandweer komt nu méér tussen dan vóór de verbouwingen. Gisteren is er door een probleem met de ketels van de zonneboilers wéér een waterprobleem geweest. Er zou zich in een ketel ook stoom hebben opgehoopt die bij het openen van de deur geconcentreerd, met alle mogelijke gevolgen van dien, is vrijkomen, de bewoner die de deur open deed heeft geluk gehad vertelt men aan deze redactie.

Foute installaties.
Het is ondertussen genoegzaam bekend dat minstens drie firma's -Cofely, Bulex en Atag- felle kritiek leverden op de uitvoering van de zonneboilers, er zijn bij de installatie fouten begaan die niet zómaar hersteld kunnen worden, ondermeer het afwaterend condensatiewater zou op vele plaatsen niet afwateren zodat pompen dienden gezet die niet voorzien waren waarvoor geen plaats was en die dan maar gewoon -in de kelder- los op de grond werden gezet, kortom is het is een puinhoop. Diverse bewoners hebben zich ook beklaagd dat hun energiefactuur niet gedaald maar, integendeel, gestegen is.

Verantwoordelijken moeten verantwoordelijkheid opnemen.
Het feit dat er om de haverklap water in de meterlokalen loopt waar geen enkele voorziening is aangebracht om dat overtollige water weg te pompen en bewoners de elektrische borden mogelijk met de voeten in het water, moeten bedienen, is wegens elektrocutiegevaar levensgevaarlijk. Als de brandweer van Genk, of de burgemeester zijn verantwoordelijkheid niet neemt, moet het ministerie van Economische Zaken optreden. Morsum Magnificat zal in ieder geval, in het kader van het algemeen belang, iedereen voor hun verantwoordelijkheid stellen. 

Artikel n° : 4.210
Geplaatst : 10:26 16/10/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©   

Laatste update ( 24 oktober 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.