Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928220





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Onveiligheid weer troef in Begijnendijk.
01 december 2006
Dodelijk ongeval van 22 januari 2006 maakt geen indruk.
Bezoekers website Morsum Magnificat : 169.300

Betekom / Begijnendijk 01 december ?06

Het is amper een week geleden dat Morsum Magnificat arbeiders van de groendienst van de Gemeente Begijnendijk, bij het snoeien van bomen aan het jeugdcentrum ?De Wringer?  betrapte op het niet respecteren van de meest elementaire veiligheidsvoorschriften.

Voordien was er bij verbouwingswerken aan een privaat woning in de Professor Scharp?laan ook al gevaarlijke verkeershinder (een liftwagen bleef de ganse nacht zonder enige signalisatie op de straat staan).  Wat later en opnieuw in dezelfde straat (tussen Begijnendijk en Betekom), dit keer aan de Basisschool, was het het lossen van bouwmaterialen bij een bouwwerf dat voor gevaarlijke verkeershinder zorgde, kinderen van de school dienden de hindernissen via de straat te nemen.



APK In het donker en in een " S " bocht van de Betekomsesteenweg
tussen Betekom en Begijnendijk

APK legt nieuw fietspad aan.
Op 4 augustus 2006 startte de Limburgse firma APK voor de aanleg van een nieuw fietspad, met het uitzetten van de boorlijnen (zie MM website op 04.08.06 Begijnendijk : Moderne Gemeentelijke Boerenpraktijk). Daarbij werden de veiligheidsmaatregelen, vervat in het KB van 25 januari 2001 (Wet op tijdelijke en mobiele werkplaatsen), op een flagrante manier met de voeten getreden.

Openbare werken.
We hadden enige moeite om de huidige Schepen van Openbare Werken JOS VAN VLASSELAER te bereiken, maar na wat moeite lukt het toch.
Schepen Van Vlasselaer moet toegeven dat wat Morsum Magnificat aankaart correct is, maar na een lang verhaal moeten we besluiten dat de Schepen ?niets? kan doen en bovendien per 01.01.2007 de fakkel van de Openbare Werken doorgeeft aan PATRICIA STEVENS die na Willy Michiels (De nieuwe Burgemeester) de meeste stemmen binnenhaalde.

Lees meer in Morsum Magnificat 132

Laatste update ( 02 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.