Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937867





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Marijke Geraerts wenst over perikelen met het Vlaams Belang geen uitleg te geven.
14 oktober 2011
Politica en partner Advocaat Chris O. gaan tegen Morsum Magnificat strafklacht indienen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.317.500
Lanaken 14 oktober 2011.

--- wijziging 12:00 15/10/2011

We proberen van gewezen Vlaams Belang politica Marijke Geraerts haar versie te kennen over de problemen die ze met het Vlaams Belang te Maasmechelen heeft gehad, waardoor ze uit die partij stapte en alleen gaat zetelen, Geraerts geeft op haar website daaraan een eigen uitleg http://www.marijkegeraerts.be/index.html. Bij het Vlaams belang echter hebben ze daar een andere uitleg over, Geraerts zou niet als voorzitter, zelfs niet als ondervoorzitter hebben mogen functioneren, waardoor ze opstapte.

Geen reactie.
Op 17 september 2011 stuurt Morsum Magnificat via de website van Marijke Geraerts, een e-mail met de vraag of zij nog steeds aan het advocatenkantoor Chris O. verbonden is. Die vraag kadert in het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de OCMW's. We willen nagaan of haar politiek mandaat enerzijds, mede het feit dat ze Raadslid is van het OCMW van Maasmechelen en anderzijds haar activiteit bij haar partner en advocaat Chris O. te Lanaken, geen juridisch probleem zou kunnen geven. Morsum Magnificat heeft er immers weet van dat advocaat Chris O. bepaalde dossiers, waarbij het OCMW van Genk  betrokken was, niet wilde aanvaarden. Marijke Geraerts reageerde ook niet op onze vraag van 17 september 2011.

OCMW Maasmechelen.
Aan het OCMW van Maasmechelen hadden we over de verenigbaarheden van de activiteiten van Marijke Geraerts binnen het OCMW als Raadslid een reactie gevraagd, waarop we wél een reactie ontvingen. Het komt er op neer dat er naar een resem artikels -20, 21, en 37- van het OCMW Decreet van 19  december 2008 wordt verwezen, een beetje van "zoek het zelf maar uit", een manier van doen van OCMW's die we kennen : "afschepen".

Publieke personen.
Omdat we, alvorens een verdere publicatie te doen, alsnog een reactie van de gewezen Vlaams Belang politica pogen te bekomen, nemen we vandaag telefonisch contact op via het kantoor van haar partner, waarmee ze reeds één kind heeft en een tweede op komst zou zijn en waar zij ook de telefoon beantwoordt. Aangezien het hier over een advocaat en een politica gaat hebben geen van beiden dezelfde bescherming als een privé persoon, wij hebben het recht om haar reactie te vragen, zij heeft het recht om geen commentaar te geven, maar zó ziet Marijke Geraerts het niet " het is privé " zegt ze -wij vinden dat niet-, waarna ongevraagd de advocaat, haar partner, de telefoon overneemt en zegt dat zij strafklacht gaan indienen. Nog eens een bewijs hoe lang de tenen van de politica en de advocaat zijn.

Guido Niesten.
Advocaat Guido Niesten, op wiens kantoor Marijke Geraerts evenals Chris Opsteijn hebben -samen- gewerkt, wilde evenmin reageren, natuurlijk dat de wolven in het bos mekaar niet bijten. “ Vraag het aan meester Opsteijn dan heeft u de informatie uit eerste hand ” zegt Niesten. Als we daar informeren, vinden ze het niet kunnen en gaan ze strafklacht indienen. Voor wat? Hebben ze soms geen werk genoeg? We vernemen dat meester Niesten -Vlaams Belang- door Chris D. uit Genk ook bij de Orde van Advocaten in enkele dossiers is aangeklaagd. Niesten zou dezelfde zaken tegen dezelfde persoon zowel te Maasmechelen als te Genk hebben ingediend. Niesten vordert van Chris D. ook erelonen voor zaken die volgens het BW art. 2276bis § 2 na vijf jaar niet meer opeisbaar zijn, Dubois stapte daarvoor naar de Orde van Advocaten.   

Rancunes.
De advocaat en partner van Marijke Geraerts heeft onlangs afgehaakt in een dossier waarvan de hij geacht werd de belangen van zijn cliënt te verdedigen, maar het vlotte niet. Na een eerste kwinkslag volgt een deontologische fout, hij informeerde zijn -toen- cliënt niet naar behoren. Op de koop toe vindt meester O. plotseling dat het vertrouwen is geschonden en ontdoet hij zich van het dossier waardoor zijn cliënt ondertussen méér financiële schade ondervindt, uiteraard volgt een klacht bij de stafhouder te Hasselt. Wellicht wil meester Chris O. nu maar al te graag een strafklacht indienen, men noemt dat ook wel eens zoeken naar spijkers op laag water, of rancunes, of misschien een afrekening.

Artikel n° : 4.206
Geplaatst : 20:36 14/10/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht.

Laatste update ( 16 oktober 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.