Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937872





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk-Zuid : Milieuvervuiling industrie zindert na in Diepenbeek.
10 oktober 2011
Groen over het in extremis ingediend agendapunt van SP.a over bestemmingswijzing.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.308.500
Diepenbeek / Lanaken 10 oktober 2011

De Diepenbeekse SP.a dient bij hoogdringendheid en op basis van de resultaten uit het onderzoek industrieterrein Genk, een bijkomend agendapunt voor de gemeenteraad van vanavond in, "ik vraag aan de gemeenteraad om een standpunt in te nemen" begint Danny Bulen zijn tweeledig verzoek ; primo "de gemeenteraad moet de nodige contacten leggen met de nodige instanties om klaarheid te krijgen over de bestaande toestand" en secundo, "de gemeenteraad is principieel akkoord dat het industrieterrein, gelegen langs het kanaal en op Diepenbeeks grondgebied, dient te worden herbestemd tot bosgebied", einde citaten.

Groen amendement.
Hugo Leroux is het inhoudelijk met het agendapunt wel eens, maar vindt dat art. 29 van het gemeentedecreet inzake hoogdringendheid met de voeten wordt getreden en bestempelt het als een loutere electorale zet. Leroux pikt uiteraard in op de -vage- formulering van de vraag van de SP.a "nodige instanties", inderdaad dit geeft aan hoe competent de opsteller van de SP.a is. Leroux zegt in zijn amendement "Weet de SP.a dan niet dat er sedert 2006 een ‘Stuurgroep Luchtkwaliteit Genk-Zuid’ actief is?", einde citaat. Leroux zegt verder in zijn amendement " ... wij zijn bondgenoot van de SP.a wanneer zij in onze gemeente meer bossen willen. Met amper 4,8% bosoppervlakte zijn we wat bossen betreft de slechtste leerling van de klas in Midden-Limburg dat 14,1%,  en in Limburg dat 12,8% bosoppervlakte telt ... "

Geen herbestemming.
Groen vindt niet dat het industrieterrein, gelegen langs het kanaal op Diepenbeeks grondgebied, herbestemd moet worden, integendeel zegt Leroux, "we moeten de mogelijke herbestemming van dat terrein naar regionaal industrieterrein in het kader van het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) trachten te verhinderen". Het onderwerp zal vanavond in de gemeenteraad van Diepenbeek wellicht voor animo zorgen. Het onderwerp is een gevolg van het milieurapport dat over Genk-Zuid is gemaakt.

Artikel n° : 4.197
Geplaatst : 12:33 10/10/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 oktober 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.