Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937838





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Oplichting via Marktplaats.nl : Ook kleine bedragen aan politie te Groningen melden.
07 oktober 2011
Gedupeerde klaagt over de Nederlandse politie die niets onderneemt.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.303.900
Groningen / Lanaken 07 oktober 2011.

In maart 2011 verhuisde Hiskea Linnemans, alias Hissie, nadat ze in Wolfsdonk alweer een vuilnisbelt achter liet, naar Warffum. Kort daarna, in april 2011, verscheen er op de website van Marktplaats.nl een aankondiging voor de verkoop van tickets voor een optreden van Bruno Mars, de tickets werden niet alleen verkocht onder de naam van Marjan de Boer uit Heerde, maar ook onder de naam van Marjan Schuurer uit Groningen, telkens werd betaling gevraagd via hetzelfde Paypal account maar de echte auteur, die telkens valse namen gebruikt, heeft in het e-mail verkeer steken laten vallen zodat zij getraceerd kon worden. Morsum Magnificat werd geïnformeerd en ging verder op zoek.

Marjan Schuurer uit Groningen.
Morsum Magnificat heeft informatie over de verkoop van de tickets van einde april 2011,  een gedupeerde Laura T., kreeg haar geld via Paypal terug en deed vanwege het kleine bedrag, geen aangifte omdat ze niet eens weet wie haar bij de neus nam. Een andere gedupeerde Martijn vdB kwam eveneens door dezelfde tickets voor het optreden van Bruno Mars, met de malafide kaartenverkoopster in aanraking, er was zelfs twee keer via het 06 nummer van de oplichtster contact, dit keer gebruikte ze de naam Marjan Schuurer en zou ze in Groningen wonen. Hier ging het om negentig euro die door de gedupeerde in twee bedragen -15 en 75€- op twee verschillende rekeningen werd gestort. Martijn deed aangifte wegens internetoplichting.

Opgelet voor Marjan Schuurer!


Martijn telefoneerde ook 2 keer met Marjan Schuurer -alias Hiskea Linnemans- via het nummer 0626228867 en maakte buiten Paypal ook een bedrag over via de rekening 941303683 bij de Sns Bank tnv Windstar, daar werd in de advertentie de naam Overbeek gebruikt. 

Mijn Politie.
Martijn deed aangifte bij de Nederlandse politie die de gedupeerde op 9 mei 2011 om 15:08 laat weten dat "Uw melding van Internetoplichting met nummer 012750000057550 bij de politie werd ontvangen". De politie geeft aan dat Martijn de zaak kan volgen via zijn DigiD -in België is dat de eID- via de link "Internetoplichting" van
http://www.mijnpolitie.nl, maar Martijn verneemt van de Nederlandse politie niets meer.

                            Tros Opgelicht : " Internetoplichting dagelijkse kost "

Marktplaats en Paypal.
Martijn onderneemt wel wat, maar weet niet door wie hij is opgelicht maar schakelt ook marktplaats.nl en Paypal in, deze laatste laat Martijn op 9 mei 2011 om 04:39u weten dat zij de zaak onderzoeken, op 20 mei 2011 om 04:34 laat Paypal weten "We hebben het onderzoek naar uw kwestie afgerond en in uw voordeel besloten", Martijn krijgt zijn geld via Paypal terug. 

                Politie Service Center te Groningen te bereiken via het nummer 09008844 -Nederland-

Vreemd.
Terwijl de sociale dienst van Eemsmond, wegens de bescherming van de privacy, van de politie van Uithuizen geen informatie kan bekomen, stuurt Marktplaats.nl op 11 mei 2011 om 20:45 volgend bericht aan Martijn " Via het Meldpunt Internetoplichting van de Politie hebben wij uw melding in goede orde ontvangen, waarvoor hartelijk dank " einde citaat. Het komt er dus op neer, dat Marktplaats.nl wél en de sociale dienst van Eemsmond, van de politie van Uithuizen die het onderzoek voert, géén informatie kan bekomen. Is dat niet vreemd?  Marktplaats.nl geeft zelfs via haar website informatie over haar samenwerking met de politie -zie link-
http://marktplaats.custhelp.com/cgi-bin/marktplaats.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1222.

Dagelijkse kost.
We leggen het geval voor aan Tros Opgelicht. Ellen Hemmer kent het probleem van de Internetoplichting "dagelijkse kost " zegt Ellen. Dat de politie er niets mee doet is ook bij Tros Opgelicht bekend. Toch krijgt Morsum Magnificat van de persofficier Ron R. te Groningen alle medewerking en spoort iedere gedupeerde aan om via het Politie Service Center te Groningen, via het nummer 09008844 -in Nederland- verbinding te vragen met de politie van Uithuizen die over de zaak méér weet.

Wie zich via deze redactie nog wil melden kan dat altijd via
doen.

Artikel n°: 4.192
Geplaatst : 21:45 7/10/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 oktober 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.