Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928220





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Van Gaever Persbericht
30 november 2006
Van Gaever wil de overheid juridisch aanpakken omtrent VG Airlines.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 169.100
Betekom / Brussel 29 november 2006.
Tijdens de voorstelling van zijn boek " Is vliegen een feest ? " overhandigde FREDDY VAN GAEVER ook een persbericht dat in verband staat met de teloorgang van VG Airlines, we plaatsen hier de integrale inhoud van dat persbericht zoals we dat hebben ontvangen :
+++
29 november ?06
Van Gaever Persbericht

In verband met de A.O.C. vergunning die op 2 mei 2002 afgeleverd aan de vennootschap ?VG Airlines? door het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur, Bestuur der Luchtvaart, heb ik gevraagd aan Mtr R.TOURNICOURT, advocaat te Brussel, om de haalbaarheid te onderzoeken van twee mogelijke procedures.
De eerste mogelijkheid is een strafrechtelijke klacht tegen onbekenden wegens mogelijke intellectuele valsheid van het document en mogelijke onrechtmatig aanwenden van de invloed (artikelen 195 en 247 ? 4 strafwetboek).
De vergunning laat het immers voorkomen dat aan alle voorwaarden gesteld door de EEG verordening 2407/92 werd voldaan, met inbegrip van de voorwaarde dat de vennootschap gedurende een periode van 3 maanden vanaf het begin van de exploitatie haar vaste bedrijfsuitgaven kon dekken, zonder dat rekening werd gehouden met haar inkomsten uit de exploitatie.
Welnu, een eenvoudige patronaatsverklaring zonde dat de vennootschap zelf deze middelen ter beschikking heeft, voldoet duidelijk niet aan deze voorwaarde.
De vergunning die tegenover derden die met de vennootschap handelen, laat vermoeden dat w?l aan deze voorwaarde was voldaan, zou als een intellectuele valsheid kunnen beschouwd worden.
Het is daarbij essentieel te weten onder welke ?be?nvloeding? zich een dergelijke wijziging in de houding van het Bestuur der Luchtvaart heeft voorgedaan.
Een tweede mogelijkheid die onderzocht wordt is een burgerlijke procedure in aansprakelijkheid van de overheid die de vergunning heeft afgeleverd.
De fout van de overheid ligt in het feit, dat een vergunning werd afgeleverd tegen een eenvoudige patronaatsverklaring terwijl deze overheid voordien de strikte toepassing van de voormelde EEG verordening heeft ge?ist met name dat de vennootschap de middelen ter beschikking zou hebben om de vast en de bedrijfsuitgaven van 3 maanden te dekken, zonder rekening te houden met de inkomsten.
Door strikte toepassing van deze voorwaarden was ik genoodzaakt de aandelen in VG Airlines over te dragen in de overtuiging dat de overnemer w?l deze middelen ter beschikking zou stellen van de vennootschap.
+++

Laatste update ( 02 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.