Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926429





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bilzen : Open deur en demonstraties bij de brandweer.
25 september 2011
Het uitstekend weer waarschijnlijk reden van het succes.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.279.000
Lanaken / Bilzen 25 september 2011

De brandweer van Bilzen heeft vandaag de deuren voor het publiek open gezet, wellicht mede door het uitstekend weer was er veel publiek naar het Begijnhof waar de kazerne gevestigd is, afgezakt waaronder Frieda Brepoels die misschien de toekomstige burgemeester van Bilzen zou kunnen worden.


Eén van de spectaculaire demonstraties.

Talrijke demonstraties.
Het aanwezige publiek werd vergast op talrijke demonstraties die zowat overal op het terrein werden ingericht, vooral de touwtechnieken kregen heel veel
aandacht. In tegenstelling tot de opendeur bij de brandweer van Genk, waren hier geen "clowneske" voorstellingen, voor de kinderen een springkasteel en een klimmuur zodat het geheel te Bilzen -met beperkter middelen dan Genk-  toch professioneler over kwam.


Links een officier van de BRW van Bilzen, rechts Jos Laumen hoofd brandmeester van de brandweer van Maastricht.

Radiocommunicatie A.S.T.R.I.D.nv
Toeval of niet, was er te Bilzen ook een afvaardiging van de brandweer van Maastricht die in zekere zin met Bilzen samenwerkt, daarom kwam uiteraard ook de
radiocommunicatie tussen het Nederlandse C2000 en het Belgische ASTRID ter sprake, uitwisseling tussen die twee systemen is er nog altijd niet en zal er waarschijnlijk ook nooit komen. Bij gezamenlijke operaties worden langs beide kanten draagbare toestellen uitgewisseld zodat de respectievelijke berichten ook in het andere net kunnen doorgegeven, dat is uiteraard niets minder dan een lapmiddel wat in ieder geval tijdverlies en risico's op misverstane berichten met zich meebrengt, tussenschakels in berichtgeving is al meermaals aanleiding geweest tot dispuut. Toch hebben we met de Hoofdbrandmeester van Maastricht Jos Laumen op een ernstige wijze over de radiocommunicatie bij de brandweer, zowel in Nederland -C2000- als in België -ASTRID- kunnen praten, de hoofd brandweermeester weet maar al te goed waar de zwakke plekken zitten, óók in Nederland, dat er Tetra toestellen kunnen verdwijnen en toch in dienst blijven, is misschien minder, maar toch ook daar bekend.

Artikel n° : 4.162
Geplaatst : 17:59 25/09/2011. 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.