Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926429





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Protestactie "Spek en eieren" op Buurtweg 66 zorgt voor toenadering.
25 september 2011
Gemoedelijk open gesprek tussen eigenaar Ramaekers en buurtbewoners.

Bezoekers website Morsum Magnificat: 1.278.600
Lanaken 25 september 2011

Vandaag, mede de gunstige weersomstandigheden, werd door de buurtbewoners van de Buurtweg 66 te Lanaken op die weg actie gevoerd, de weg werd voor de gelegenheid symbolisch afgesloten en er werd een ontbijt in de vorm van spek en eieren geserveerd. Deze redactie bracht als énige over het protest tegen het geplande PRUP al eerder een online bericht dat veelvuldig werd bekeken. Evenals op 17 september, was ook vandaag de klassieke pers massaal afwezig.

Toenadering.
Daar waar de heer Ramaekers zich tijdens ons eerste bezoek van 17 september eerder agressief opstelde, hebben we vandaag een andere meneer Ramaekers ontmoet, deze was zelfs voorstander om meteen met de actievoerders te gaan praten, op die manier zal ik hun grieven kennen, zegt de eigenaar van Jocomo. Er is blijkbaar een communicatiestoornis tussen Jocomo en de buurtbewoners maar met de actie van deze morgen is er duidelijk op dat vlak een toenadering waar te nemen, misschien wel wat laattijdig, maar toch.

Jocomo versus buurtbewoners.


Buurtbewoners overleggen voor de 1e keer met eigenaar Cor Ramaekers van Jocomo, het werd een opbouwend gesprek in een gemoedelijke sfeer. Zou de aanwezigheid van Morsum Magnificat van vorige keer en vandaag hier soms een rol in hebben gespeeld?

PRUP.
Nico Houben, één van de buurtbewoners en Raadslid te Lanaken, merkt op dat het nu allemaal over het PRUP gaat wat de facto op Provinciaal vlak moet bekeken worden en dat óók de heer Ramaekers daar nu geen vat meer op heeft. De heer Ramaekers had ons veel vroeger van zijn plannen op de hoogte moeten brengen, we kunnen nu niet anders dan officieel met bezwaarschriften te reageren, zegt Nico Houben wat de heer Ramaekers volmondig beaamt. Aan Morsum Magnificat bevestigt de heer Ramaekers destijds, toen de toegangsbarelen in 1972 werden geplaatst, niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat de dreef een "Buurtweg" was. Het bewijs dat de dienst RO van de gemeente Lanaken stekeblind is, is daarmee geleverd.

In- en uitrit.
Eén van de problemen van de buurtbewoners ligt in het feit dat de auto's die het terrein verlaten dat doen via de Buurtweg 66 die in de Lepelvormstraat uitkomt, daarvoor heeft de heer Ramaekers begrip en ook een oplossing. Hij stelt voor om de weg, die nu via de N77 toegang geeft tot Jocomo, ook als uitrit te voorzien, dat om het verkeer in de Lepelvormweg te ontlasten. Een goed idee, maar meteen ook een extra belasting om op die plaats de N77 te verlaten, concreet gezien zullen de wachtende auto's, om links af te slaan, op de drukke N77 blijven staan.

Agendapunt.
De acties die ondertussen door de bewoners van de Lepelvormweg op het getouw werden gezet, is wellicht ook de Lanakense burgemeester Willen -Open Vld- niet ontgaan, de zaak komt in de gemeenteraad van 29 september dan ook al aan bod. Het is ook nog wachten op een rapport van de Minaraad en dat was volgens de Voorzitter Hendrik Maenen, voorzien tegen het einde van de maand september, hopelijk nog vóór de gemeenteraad.

Wordt dus vervolgd.

Artikel n° 4.161
Geplaatst op 12:38 25/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.