Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926429





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Distributietarieven: Electrabel vandaag voor de Vrederechter te Deurne
23 september 2011
Veertigtal eisers Dolor vzw naar zitting van het vredegerecht te Deurne

Bezoekers website Morsum Magnificat: 1.276.700
Deurne / Lanaken 23 september 2011.

--- Wijziging 7:16 24/09/2011

--- Update 1 19:52 23/09/2011
Morsum Magnificat was énige die als pers aanwezig was en toelating kreeg van de Vrederechter om in de geïmproviseerde rechtszaal van het EWT www.ewt.be foto's te nemen, Dolor vzw had dat in haar persbericht wel mogen vermelden. Dolor vzw zegt in dat persbericht dat de Belgische Staat gedagvaard werd, maar de advocaat van IMEA -meester De Bock van Clifford Chance- heeft dat tijdens of na de zitting aan Morsum Magnificat niet bevestigd.
--- einde update 1 

Vandaag behandelde Vrederechter Vermeulen van het Vredegerecht te Deurne de zaak rond de onwettig aangerekende distributietarieven die Dolor tegen Electrabel op het getouw heeft gezet, Electrabel betrok op haar beurt de DNB Imea bij de zaak. De Vrederechter heeft, wegens de mogelijke verschijning van een groot aantal aanwezigen -er zijn totaal 1450 verzoeken  ingediend-, speciaal voor deze zaak zitting gehouden in de toneelzaal van het EWT, het decor was als kantoor voor een lopend toneel ingericht.

IMEA wil de Belgische Staat dagvaarden.
Meester De Bock, die de belangen van IMEA behartigt, wilde van de Vrederechter
qua conclusies uitstel bekomen om de Belgische Staat bij de zaak te betrekken, maar de advocaat kreeg van de Vrederechter een flinke terechtwijzing, in die zin, dat de dagvaarding dateert van 28 juli en IMEA tijd genoeg heeft gehad om tot dagvaarding over te gaan. Op onze vraag aan meester De Bock of IMEA de Belgische Staat of de CREG bij de zaak gaat betrekken, wilde de advocaat niet reageren.

Regeling.
De Deurnese Vrederechter Vermeulen heeft gezegd dat iedereen die een
verzoekschrift indiende -meer dan 900- op de hoogte zal gebracht worden van de conclusietermijnen. Op een vraag van mevrouw Hendrickx kon de Vrederechter juridisch gezien niet antwoorden, de Vrederechter suggereerde aan de partijen wel om misschien een regeling uit te werken, maar daarop reageerden de drie advocaten van Electrabel of IMEA niet.

Belgische Staat.
Vrederechter Winnie Vermeulen houdt de zaak in beraad, maar zegt wel artikel 747§2 van
het GW te zullen toepassen, in dat artikel worden de conclusietermijnen vastgelegd, wat overeen komt op zes weken, maar bij onderling overleg kan de termijn verlengd worden. IMEA Krijgt in ieder geval de uitdrukkelijke boodschap, dat zij eventueel tijdig tot dagvaarding van de Belgische Staat moet overgaan.

 

Vrederechter Winnie Vermeulen -foto- en de advocaten waren het roerend eens, uitstekende organisatie en een serene zitting. 

Veiligheidsmaatregelen.
De Vrederechter, die gezien het groot aantal verzoekschriften veel volk had
verwacht had, behalve het gebruik van de toneelzaal, ook op het Cogelsplein nogal wat politie laten postvatten. Een vijftiental agenten in uniform stonden paraat om op te treden, binnen in het Vredegerecht waren een viertal agenten in burger aanwezig, maar alles verliep rustig, de vermeende heethoofden zoals dat in de Fortis zaak het geval was, bleven weg. Alle partijen hadden lof voor de aanpak van Vrederechter Vermeulen en ook de Vrederechter dankte iedereen voor het serene verloop van de zitting.


Hendrik Boonen -links- en mevrouw Hendrickx -rechts- bij het verlaten van het Vredegerecht, volgens mevrouw Hendrickx mocht het gerust wat pittiger zijn, ze heeft uitgerekend dat Electrabel zo'n achthonderd euro aan onterecht geïnde distributietarieven zou moeten terugbetalen.

Geringe opkomst.
De opkomst van en voor Dolor vzw beperkte zich tot een veertigtal personen,
volgens Hendrik Boonen had men gevraagd om niet massaal op te komen, dat zou bij de Vrederechter niet in goede aarde vallen, toch had de Vrederechter zich aan een veel grotere opkomst verwacht. Heeft Dolor in haar kaarten laten kijken?  Hendrik Boonen sprak na afloop in taverne New Partners de aanwezigen bemoedigend toe. De zaak ziet er zo te zien voor de eisers inderdaad niet slecht uit.


Hendrik Boonen -Pijl- : Napraten in taverne New Partners

Electrabel.
We slaagden er weer niet in om bij Electrabel iemand aan de telefoon te krijgen,
facturen maken kunnen ze daar blijkbaar veel beter. Meester Peeters, de advocaat van Electrabel, maakte ook een hoop heisa over de negenhonderd verzoekschriften die wellicht niet allemaal door IMEA worden bediend en waarvan dus moet uitgezocht worden tot welke DNB ze dan wel behoren, die DNB's moeten dan óók gedagvaard worden. Advocaat Geert Lenssens, die Dolor vzw verdedigt, merkte op dat Electrabel gemakkelijk vijf miljoen facturen kan opstellen maar anderzijds een probleem maakt om negenhonderd verzoekschriften te bekijken. Die opmerking vond de Vrederechter dan weer stemmingmakerij.

Meer en foto's in MM 194.

Artikel n° :  4155
Geplaatst : 12:21 23/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
      

Laatste update ( 24 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.