Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926430





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Eindelijk wordt werk gemaakt van Vlaamse kinderpremie.
21 september 2011
Steuntje in de rug is zeer welkom voor jonge gezinnen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.272.700
Brussel / Lanaken 21 september 2011.

Eindelijk gaat de Vlaamse regering werk maken van de Vlaamse kinderpremie hetgeen wordt toegejuicht door Vlaams parlementslid Lies Jans -N-VA- die tevens lid is van de commissie Welzijn. Deze kinderpremie is zeer welkom bij jonge gezinnen die het met de huidige levensduurte en hoge woningprijzen al moeilijk genoeg hebben, temeer omdat de federale kinderbijslag immers ontoereikend is. Samen met de extra investering in kinderopvang waar de Vlaamse regering tegelijk mee bezig is, worden de Vlaamse gezinnen op die manier extra ondersteund.

Al 2 miljard bespaard.
Het parlementslid wijst er ook op dat deze Vlaamse regering de voorbije twee jaar al 2 miljard euro bespaard heeft, 8 procent van het Vlaamse budget: “Wij hebben in Vlaanderen de tering al naar de nering gezet en krijgen nu stilaan een beetje beleidsruimte om extra investeringen te doen. Politici die zo’n besparingsronde nog niet gedaan hebben, moeten nu niet afgunstig reageren op deze Vlaamse beleidsmaatregel.”

Extra geld geïnvesteerd.
Het is voor de N-VA essentieel dat we zowel investeren in de Vlaamse economie als in onze Vlaamse gezinnen. Lies Jans: “Dit jaar heeft de Vlaamse regering al extra geld geïnvesteerd in industrie, O&O, scholenbouw en wegeninfrastructuur. Tegelijk investeren we nu ook in onze jonge gezinnen, met extra middelen voor kinderopvang en vanaf volgend jaar ook met de Vlaamse kinderpremie.”

Beter besteed geld.
Lies Jans vindt het opmerkelijk dat er mensen zijn die deze positieve maatregel voor jonge gezinnen bekritiseren, maar tegelijk geen enkel probleem hebben met de 600 miljoen euro die de federale onderhandelaars nu naar Brussel doorsluizen zonder bestuurlijke hervormingen die naam waardig. “30 miljoen euro voor jonge gezinnen met kinderen is in elk geval veel beter besteed geld dan 600 miljoen euro voor Brussel, waar men niet eens een eengemaakte politiezone op de been krijgt”, aldus Lies Jans.

Bron : N-VA
Artikel n° : 4151
Geplaatst : 18:44 21/09/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.