Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928220





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elektrocutie Turkse arbeider in Aarlenstraat roept vele vraagtekens op.
27 november 2006

Waarom bleef de hoogspanning in terminale sloopfase aanwezig ?

 


Betekom / Brussel 27 november 2006

Het gebouw aan de Aarlenstraat, 80 dat momenteel in de eindfase van de sloop is, werd laatst gebruikt door Financiën. Een van de zwakke schakels in dit ongeval is dus ook de Regie der Gebouwen die zit er dus ook voor iets tussen, maar we hebben daar nog niemand kunnen bereiken die zijn versie van de feiten kan geven, daarom doen we hierover ook geen uitspraken.

Deur hoogspanningscabine niet op slot ?
Op 6 oktober werd een hoogspanningstransformator van 630 kVA verwijderd, zo?n klein monster weegt maar eventjes 2.200 kg en is 960mm breed, de deur was 930mm, om de transformator uit het lokaal te halen, moest ook de omlijsting van de deur verwijderd worden.
De firma die dat werk uitvoerde heeft de deur na het buiten halen van de trafo teruggeplaatst, dat blijkt uit vaststellingen ter plaatse en diverse getuigenissen te kloppen, maar of ze op het moment dat de arbeiders er op 23 november binnenstapten slotvast was is de vraag.

 
Exclusieve foto

Deze "Leeuw" heeft Mustafa doodgebeten .....
elektriciteit is als een leeuw in een kooi en als men er 
te dicht bijkomt, bijt de leeuw, Mustafa raakte hier de Leeuw
zelfs aan en werd meteen doodgebeten ...
 



De kabelschoenen zijn bijna volledig weggesmolten, er moet
hier een enorme stroom gevloeid zijn.

Zicht op de deur die eerder verwijderd werd
om de trafo
te verwijderen


Asbest.
De asbest tussenschotten van de cellen dienden verwijderd te worden, twee dagen voordat men met dat werk wilde beginnen werd met een verantwoordelijke van de hoofdaannemer (CVD) een bezoek aan de werf gebracht en de deur van de cabine was toen open ..

De volle lading.
Zonder enig vermoeden dat de spanning van 11.000 Volt nog aanwezig was, stapte de 26 jarige Turkse arbeider MUSTAFA S. op 23 november ?06 (nadat de bevestigingsplaatjes van de hangsloten werden weggebrand met een snijbrander) zijn dood tegemoet, hij kreeg de volle lading, dermate dat de kabelschoenen die op de 200 mm? geleiders waren geperst doodeenvoudig zijn weggesmolten !
De geëlektrocuteerde Turkse arbeider was nog geen jaar gehuwd en tot overmaat van ramp was zijn vrouw ook nog zwanger. 

De klassieke Pers.
Ons persagentschap Belga verstuurde een trio van verkeerde informatie, van Philippe MASSART kan men niet zeggen dat hij van Electrabel is, dat schiet hem trouwens in het verkeerde keelgat, Philippe werkte daar tot voor twee jaar wel, is nu bij SIBELGA !
Er was één dodelijk slachtoffer -Mustafa S van de firma T uit 1030 Brussel-, verder waren er geen slachtoffers.
Dat er geen grote werken dienen uitgevoerd is alweer onjuist, men heeft vrijdag 24 november de ganse dag gewerkt en vandaag eveneens, toen we om 14.00u in de Aarlenstraat vertrokken, was men nog lang niet klaar en dan gaat het nog maar over de herstelling als gevolg van het ongeval, de definitieve werken zullen nog veel meer tijd in beslag nemen.

Verantwoordelijkheden vastleggen.
Dat er hier verschillende spelers (met een mensenleven) in de fout gingen is nu al duidelijk, er is morgen 28 november een bijeenkomst bij de hoofdaannemer Interbuild te Antwerpen. Omdat we ons zoals de klassieke pers dat doet (zelfs Belga !) niet op glad ijs willen begeven, wachten we verder onderzoek af.

Wordt nog vervolgd. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
JVDS ©

Laatste update ( 14 maart 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.