Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937516





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienjarig bestaan N-VA met een familiedag in Bokrijk gevierd_Update1
11 september 2011
Vijfduizend aanwezigen maakten van familiedag een groot succes.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.251.600
Bokrijk / Lanaken 11 september 2011.

--- Update 1 8:41 12/09/2011
Vrt en The Booking Agency -van Ketnet- niet op dezelfde golflengte.
Volgens een artikel in Het Laatste Nieuws van vandaag, is de -linkse, red.- Vrt verbolgen over het optreden van de Ketnetband op de familiedag van N-VA, de Vrt laat daardoor nóg maar eens in haar -linkse- kaarten kijken en we vragen ons af of de Vrt hetzelfde had gereageerd als het bij een S.pa samenkomst was geweest.  Het optreden van de Ketnetband heeft niettemin een hoop kinderen geamuseerd die enthousiast klapten en meezongen tijdens het lenige en geslaagde optreden van vooral de twee zangeressen, Anick en Véronique. Wij hebben we geen enkele politieke boodschap genoteerd, wel veel enthousiasme van de aanwezige kinderen. Vlak tegen de luidsprekers trilden onze ingewanden, de dB meter piekte -oriënterend- wel tot 110 dBA, dat had, met de kinderen vlak in de buurt, wel iets minder mogen zijn.
Vrt van iedereen?
De Vrt wordt door alle Vlamingen betaald, is dus van iedereen, gisteren waren er in Bokrijk minstens vijfduizend Vlamingen, als de Ketnetband kan ingehuurd worden, dan begrijpen we de heisa niet, krijgt de N-VA binnenkort misschien een Vrt Cordon mediataire?


De belangstelling voor het optreden van de Ketnetband was zeer groot en zo te zien niet alleen van de kinderen, daarom begrijpen we de heisa die de Vrt daarover maakt, eerlijk gezegd niet, integendeel, de Vrt zou het als een propaganda voor de Ketnetband moeten aanzien en daardoor andere politieke partijen ook aanzet om op de Ketnetband beroep te doen. 
--- einde update 1 

--- wijziging 7:48 12/09/2011

De weergoden waren de N-VA vandaag goed gezind, behalve enkele, slechts dreigende wolken, bleef het in Bokrijk droog zodat de viering van 10 jaar N-VA voor alle 5.000 aanwezigen een gezellige droge familiedag werd, het werd aangekondigd en inderdaad twintig procent van de aanwezigen waren jonger dan twaalf jaar, de Ketnetband heeft de kinderen een zeer aangename voormiddag bezorgd.


Voor de toespraak van Batr De Wever was het plein te Boktrijk volgelopen.

Animatie.
Op de terreinen van Bokrijk was er voor elk wat wils. De gasten werden bij het onthaal verwelkomd door de Oak City Jazz Band, in de oude stad was er om 11.00u. een optreden van de Ketnetband, dat bij de
allerjongsten -één op de vijf van de aanwezigen was jonger dan 12 jaar- zeer in de smaak viel, vanaf 15.00u. waren er in de Sportschuur wedstrijden touwtrekken en fietsen op de rollen en voor avontuur was het Grasplein de place 2 be. Ook waren er wandel- en fietstochten georganiseerd en vanzelfsprekend mocht ook de kindergrime tussen 12.30u. en 15.00u niet ontbreken, er was bovendien een barbecue, waar eenieder, met wat geduld, de innerlijke mens kon versterken. Enige minpuntje was misschien dat er onvoldoende tafels waren om deze maattijd ter verorberen, zodat mensen hun bord op de grond dienden te zetten of, zoals sommigen op een afvalbak. 


Batr De Wever was duidelijk tevreden met de in grote getale opgekomen leden, hopelijk zijn de velen die niet mochten komen, niet teleurgesteld.

Bart De Wever.
Om 12.15u. was er de toespraak van Bart De Wever die begon met zich te verontschuldigen omdat honderden leden werden geweigerd gezien 5.000 het maximum aantal was dat kon worden ontvangen. Ondanks dat
N-VA, met meer dan 23.000 leden, nog altijd kleiner is dan de traditionele partijen, is het aantal N-VA leden op twee jaar verdubbeld wat voor de partij een teken is dat de roep om verandering steeds luider wordt en zij willen daaraan gehoor geven en zijn vastberaden er gestalte aan te geven.

Belastingen.
De hardwerkende Vlaming betaalt torenhoge belastingen aan de Belgische Staat en krijgt daar veel te weinig voor terug, zegt N-VA, en het is mede dankzij het werk van N-VAer Philippe Muyters dat de Vlaamse
overheid haar begroting in evenwicht heeft zodat Vlaanderen vanaf nu weer extra kan investeren, zowel in de economie -zoals Europa vraagt- als in mensen. Vanaf volgend jaar komt er een kindpremie voor elke spruit die in Vlaanderen geboren wordt. Dat is een hart onder de riem voor jonge gezinnen. En na de zorgverzekering wordt hiermee ook het tweede steentje van een eigen Vlaamse sociale zekerheid gelegd. Op die weg wil N-VA verder gaan.

Bedreigingen.
Maar N-VA is realistische genoeg om te zien dat er ook bedreigingen loeren omdat de Vlaamse spaarzaamheid begerige ogen lokt want als de nota Di Rupo wordt uitgevoerd zoals die nu op tafel ligt, zullen Brussel en
Wallonië meer dan een miljard bij krijgen en dat terwijl Vlaanderen zwaar moet inleveren, bovendien wil de PS de middenklasse en bedrijven nog maar eens laten opdraaien voor de federale tekorten onder de vorm van massieve belastingverhogingen. Met de N-VA in de regering zal dát niet waar zijn, die zegt nog altijd luid en duidelijk "neen" aan de nota Di Rupo.

Vlaamse rand.
Ook wat betreft de Vlaamse Rand is De Wever duidelijk in zijn toespraak "nooit zal de Vlaamse rand worden opgegeven", het is voor N-VA dan ook ongelooflijk dat Vlaamse partijen naar de onderhandelingstafel
trekken om te praten over een nota waarin Vlaanderen Brussel en de Rand de facto opgeeft. En even ongelooflijk is het dat ze blijven zitten, terwijl daar elke dag nog wat extra Franstalige eisen aan worden toegevoegd. Dat ze blijven zitten terwijl het FDF de Vlamingen op Terzake in het gezicht komt uitlachen. Met N-VAer Geert Bourgeois als minister voor de Vlaamse rand zal het niet waar zijn; N-VA zal Brussel nooit loslaten, en de rand blijft Vlaams.

Nog ingewikkelder.
Door de nota Di Rupo te aanvaarden hebben CD&V en VLD de Vlaamse roep tot verandering naast zich neergelegd en zal men, in het beste geval, eindigen met een staatshervorming die alles nog ingewikkelder maakt
met onvoorstelbare toegevingen in Brussel en de rand en met een economisch beleid dat alle Europese aanbevelingen in de wind slaat.

Alternatief.
Maar voor N-VA is er een alternatief en dat is dat alle Vlamingen eindelijk eens aan hetzelfde zeel trekken. Op korte termijn dienen in het federaal parlement meerderheden gezocht te worden om de Europese
aanbevelingen wél uit te voeren: besparen in plaats van. belasten, hervormen i.p.v. aanmodderen. Het pad van de institutionele loodgieterij moet worden verlaten. In Vlaanderen bestaat er een ruime meerderheid voor het confederalisme die gebruikt moet worden,Vlamingen en Franstaligen zullen er samen beter van worden. De Vlaamse verdeeldheid dreigt Vlaanderen te nekken, maar met Vlaamse samenwerking is het nog altijd mogelijk om alsnog uit deze crisis te geraken. De N-VA blijft de hand uitsteken. 


Deze groep van http://www.serviceroyal.nl  zorgde voor de bediening.

Gezellige familiedag.
Na de toespraak van De Wever was het dan tijd om te doen waar jong en oud voor was gekomen; zich amuseren in een kader dat zo bijzonder is voor het Vlaamse erfgoed, wat Bokrijk toch is.



Wachten op de BBQ schotel, gelukkig regende het niet.


Deze familie, moeder, kinderen en kleinkinderen uit Steenokkerzeel hebben het niet aan hun hart laten komen, de BBQ schotel was wél goed, de plaats om het te verorberen, iets minder. 

NVDR.
De N-VA is in feite nog een jonge partij en had vandaag met deze een ledenbijeenkomst van ruim vijfduizend deelnemers een soort vuurdoop te doorstaan, deze morgen liep het mis, de N-VA zou, voor het in goede
banen leiden naar de parkings, vier personen detacheren, maar die waren er niet, ook tickets die nodig waren om het terrein te verlaten werden niet meteen bezorgd. Toen na de toespraak van Bart De Wever quasi iedereen wilde eten, bleek dat de capaciteit van de énige plaats om af te helen ondermaats was en het publiek een half uur diende aan te schuiven, gelukkig regende het niet, zoja, zouden velen in de regen hebben moeten eten, om 13:30u, één uur na de toespraak van Bart De Wever dienden nog een tweehonderd hongerigen, waaronder deze redactie én Bart De Wever -die nog wel wat reserve heeft-, aan te schuiven, salade en tomaten waren er niet meer.
We plaatsen deze minpunten onder de noemer "groeipijnen". Er was wel heel veel aandacht aan de kinderen geschonken en die hebben zich vandaag, in tegenstelling tot de politiek, wel degelijk kunnen uitleven.    

Artikel n° : 4127
Geplaatst : 18:40 11/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds
Redactie

Laatste update ( 12 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.