Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937517





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken Boomterreur II : Politie stelt proces verbaal op.
09 september 2011
Gewraakte Cipres wordt met twee geboorde gaten afgemaakt.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.247.400
Lanaken 9 september 2011.

Met ons online artikel van 7 augustus 2011 brachten wij een deel van het verhaal van de aanvankelijk gezonde maar nu, na het boren van gaten, afstervende Californische Cipres van Yvonne S. aan de 2e Carabinierslaan te Lanaken, vandaag komt er een eerste vervolg aan het verhaal dat nogf niet is afgelopen.

Politie stelt tweede PV op.
Na een tweede klacht van Yvonne S. bij de politie van Lanaken, nu over het boren van twee gaten in de boom, heeft een politie-inspecteur vandaag óók foto's van die gaten genomen en alhoewel Ann van het KBC
Verzekeringskantoor tijdens het telefoongesprek met deze redactie op 5 augustus over de boomperikelen helemaal niet wilde praten, hebben we vandaag na het bezoek van de politie, toch nog eens een poging gedaan om een reactie de bekomen bij de verzekeraar.

Formele ontkenning.
Vandaag krijgen we verzekeringspartner en collega Lieven aan de telefoon, aanvankelijk poogt de man ons te doen geloven dat hij voor de eerste keer op de hoogte wordt gesteld, weet niet eens dat vandaag rond een
uur de politie -in een gemoedelijke sfeer- is langs geweest, Lieven beweert niet op de hoogte te zijn van het bezoek van de politie, "ik ben de ganse dag hier geweest" beweert de man. Als we hem diets maken dat wij foto's bezitten, herpakt hij zich en zegt "och ja onder de middag, dan had ik middagpauze, dat kan". Het ganse verhaal zegt de man niets, het is de eerste keer dat ik dat hoor, ik ben heel verbaasd, klinkt het. Alsof wij dat geloven. Lieven weet ook niet dat de zaak al voor de Vrederechter is behandeld en dat er als gevolg daarvan is gesteld dat de boom mag blijven staan, evenmin weet hij dat er later, langs de kant van het verzekeringskantoor, twee gaten in de boom werden geboord waarna, volgens een boomdeskundige, een product -zuur- in de gaten is aangebracht, waardoor de boom afsterft. "Zuur in de gaten, wie houdt er zich met zoiets bezig" vraagt Lieven zich verwonderd af, "meneer, wij zijn verzekeringsagenten met een verantwoordelijkheid en een reputatie in een kleine gemeenschap hoog te houden, denkt u nu echt dat wij zuur in de bomen van de buren gaan aanbrengen, dat zijn flinke beschuldigingen", klinkt het vastberaden.


De politie is vandaag rond 13u foto's komen nemen, Lieven was niet op de hoogte, Ann wel, blijkbaar is de communicatie tussen de vennoten zoek.

Toch minstens verdacht.
Het feit dat de vennoten, nadat ze daar in oktober 2010 zijn komen bouwen, de Cipres gekapt willen zien terwijl die boom daar al 32 jaar staat en, wanneer dat niet lukt vervolgens naar de Vrederechter stappen waar
zij ongelijk krijgen en na de zitting bij de Vrederechter, volgens de eigenares van de boom, duidelijke commentaar hebben gegeven, er in april 2011 al handtastelijkheden waren waarvoor PV is opgesteld waarna één maand later gaten in de boom worden geboord en producten ingebracht, legt toch minstens een verdenking op de bewoners van het pand. Dat is toch de logica zelf? Het moet blijken dat vennoot Lieven erg verbaasd is en dat hij, ofwel écht van niets weet -dan moet hij dringend zijn vennoten interpelleren-, ofwel doet alsof, maar hij ontkent in ieder geval in alle toonaarden dat het KBC verzekeringskantoor ook maar iets met het vernielen van de boom te maken heeft. "Zoiets zou ik mij niet kunnen veroorloven en dat is het laatste wat ik in mijn gedachte zou hebben om zoiets te gaan doen" zegt Lieven, "onze naam is in deze kleine gemeenschap van belang en we gaan ons echt niet bezig houden met dergelijke praktijken".

KBC te duur.
De auteur van dit artikel is in elk geval uiterst ontevreden over KBC verzekeringen  -wij zien in die afkorting Klein Burgerlijk Centrum wat ook past in een kleine gemeenschap-, de brandpolis die bij KBC werd
afgesloten werd geruild voor Mercator, voor quasi dezelfde polisvoorwaarden vraagt Mercator maar eventjes de helft minder aan premie! Bovendien kan via Mercator in het systeem budgetplan, maandelijks worden betaald. De KBC speelt, qua betaling van de premie, zeer kort op de bal, rekent meteen aanmaningskosten en dreigt snel met juridische acties, verzekeringskantoor Hermans & Van Hoof kan ons over de KBC, zowel als verzekeraar of als bank, zéker niet overtuigen, over de kwestie van de boom willen we ons niet uitspreken, maar ze komen óók hier niet sympathiek over.  

Wordt dus nog vervolgd.

Artikel n° : 4.124
Geplaatst : 22:28 9/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.