Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937519





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiegebouw Lanaken : Conformiteit elektrische aansluiting in vraag.
09 september 2011
Voorlopig aangesloten verlichtingtoestel is puur kunst- en vliegwerk.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.247.200
Lanaken 9 september 2011.

Wanneer een particulier “doe het zelf” een TL armatuur aan het plafond hangt en dat niet volgens de regels van goed vakmanschap uitvoert, kunnen we daar nog begrip voor opbrengen, maar dat een gemeente, in casu Lanaken, uitgerekend in haar politiekantoor zoiets durft, geeft een idee over de hoeveelheid lef die gemeentelijke overheden wel hebben en zich van de regels niets aantrekken, maar hun politie wel compromitteren, tenminste als we er van uitgaan dat de politie de TL lamp niet zelf heeft geplaatst.

Resem overtredingen.
In het politiekantoor aan de Maastrichterweg 101 te Lanaken werd een uitbreiding van het wachtlokaal gerealiseerd, aan het plafond werd een TL buis bevestigd en op het elektrische net aangesloten. Bij die aansluiting zijn diverse items van het Algemeen Reglement Elektrische Installaties -AREI KB 10 maart 1981- met de voeten getreden, zoals art. 242-b-f, en art. 201 -mechanische weerstand doorvoeren-, bovendien is de beschermingsgeleider niet aangesloten, de bescherming tegen directe aanraking is onvoldoende en er is een stukje soepele geleider die niet voor de aansluiting van een dergelijk vast toestel mag gebruikt worden. Kortom er werden minstens vijf inbreuken op het A.R.E.I. begaan en dat in een openbaar gebouw, nota bene een politiekantoor en dienaars van de wet!

Als installaties in een politiegebouw nog niet conform zijn ....


De VOB geleiders werden door een piepklein gleufje door het metalen plafond gevoerd, de beschermingsgeleider is niet aangesloten, na de verbindingsklem werd een stuk soepele kabel gebruikt..

Gemeente.
In het kader van het algemeen belang nemen we contact op met de politie van Lanaken en informeren hen over onze bevindingen, uitsluitsel over wie dat kunst- en vliegwerk heeft uitgevoerd krijgen we niet, wel zegt mevrouw P. dat het over een uitbreiding van de installatie gaat en de gemeente Lanaken enkele dagen geleden verwittigde dat er op 19 september a.s. een keuringsorganisme gaat komen om de installatie te keuren. We proberen bij de technische dienst van Lanaken informatie te bekomen, maar die is niet te bereiken, we gaan er niettemin van uit dat het gevaarlijk knoeiwerk door de technische dienst van Lanaken is uitgevoerd, vooral het niet verbinden van de beschermingsgeleider zit ons hoog.

Artikel n° : 4122
Geplaatst : 18:45 9/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.