Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937525





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak heeft met de faling van Vaessen nieuwe financiële zorgen_Update3
07 september 2011
Niet opgeleverde werken veroorzaken hier en daar schade die verzekeraars niet vergoeden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.243.600
Genk / Lanaken 7 september 2011.

--- Update 3 19:30 8/09/2011
NVDR.
Meneer Buntinx
Als u dat wenst, wil ik mij daarvoor wel excuseren, maar met de kinderen als "Bavianen" te bestempelen wilde ik extra de aandacht vestigen op het extreem ondeugend gedrag van de kinderen waarvan ik zelf
meermaals getuige ben geweest, en dat is blijkbaar, zoals ik zie aan uw reactie gelukt. Dat de vader geen zeggenschap over zijn extreem ondeugende kinderen heeft, is niet bepaald gunstig voor de wijkwerking/
begeleiding, de recente voorvallen in de zaak Ihsan Karasu bevestigen dat de wijkwerking weinig succesvol is, toezichters zeer selectief -discriminerend?- tewerk gaan.
Het is schrijnend dat huurder van PH11 zijn zwartwerk in de garage kan blijven verder zetten, het komt mij over, dat de cvba Nieuw Dak zwartwerk in stand houdt.  Ik kan u verzekeren dat ik over heel wat
bewijsmateriaal beschik die voor de verantwoordelijken niet als "flirten" met wettelijke voorschriften kunnen bestempeld, maar veel erger. Ik zal mij blijven verzetten tegen corruptie, incompetentie en machtsmisbruik. Ik heb ook mijn bedenkingen over de technische kwaliteiten van Nieuw Dak personeel en het toezicht op haar onderaannemers, een voorbeeld daarvan is het kunst en vliegwerk van Vaessen. Ik heb in mijn 40 jarige
technische carrière nooit dergelijk aannemersamateurwerk gezien.
Erik Verbeeck
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht Morsum Magnificat ®

Reactie van de voorzitter van Nieuw Dak 8/9/11 om 18:53
Heer Verbeeck,
Ik ga nog niet nog eens herhalen hoeveel energie-aandacht-mankracht wij steken in wijkwerking-begeleiding. Alle zinvolle vaststellingen-suggesties blijven uiteraard welkom en nemen wij ook au sérieux.
Mag ik u wel vriendelijk maar zeer dringend verzoeken om de kinderen van de huurders van Nieuw Dak niet langer (want is niet de eerste keer) bavianen te noemen. Ik ken er niet veel van maar volgens mij flirt u
hier heel zwaar met de regelgeving anti discriminatie maar los hiervan dit is gewoon not done!!!
Graag excuses hiervoor!!!
Koen Buntinx
voorzitter Nieuw Dak
--- einde update 3

--- Update 2 14:33 8/09/2011.
Wat doet de sociale politie van Genk
behalve assertievelingen te laten colloceren?
Huurder G. heeft geen authoriteit over zijn kinderen, heeft er geen probleem mee dat, als ze weer eens iets mispeuteren, de politie wordt opgeroepen, politie maakt op de kinderen nog indruk zegt G.

Wanneer gaan de ogen van Nieuw Dak écht open?


Hier ploeteren de "bavianen" -lees extreem ondeugende kinderen-  in door de brandweer na een ongeval met solventen behandeld water, ook de afbakeningen worden systematisch door de losgeslagen kinderen van de Turkse G. losgerukt, petflessen uit vuilzakken gehaald en in de omgeving op het gras geworpen, het is op de koop toe nog dat huisgezin dat over anderen bij Nieuw Dak en de politie gaat janken.

De omgekeerde Nieuw Dak wereld.
Wie niet wil, maar stelselmatig regels, wetten en normen overtreedt, moet daarop gewezen worden en
uiteindelijk bestraft. Als Nieuw Dak en politie hun werk niet doen wordt de straf doorgeschoven van diegenen die kwaad willen berokkenen naar diegenen die van dat kwaad het slachtoffer zijn. Voor zij die deze regels niet willen respecteren is het niet verboden om terug te keren naar hun land van herkomst, ze spreken onze taal toch niet of nauwelijks, ze kennen alleen onze rechten.
--- einde update 2 

--- Update 1 7:45 8/09/2011
Geen reactie van Nieuw Dak.
Op 5 september 2011 om 13:02u sturen we onderstaande  e-mail naar Myriam Indenkleef en Koenraad Buntinx, maar er komt geen reactie.
 "... Beste,
Met deze wil ik graag weten hoe de cvba Nieuw Dak de financiële gevolgen van de problemen met de belabberde burgerlijke bouwkunde van Algemene Bouwonderneming Vaessen nv na de faling in Kolderbos gaat opvangen? Het blijkt, dat door de gebrekkige afwerking hier en daar post factum en binnen de termijn van 10 jaar waarborg -burgerlijke bouwkunde- schade  tevoorschijn komt waarvan de verzekeraars de vrijstelling niet vergoeden, de cvba Nieuw Dak, wanneer Vaessen de schuld is, óók opdraait voor die kosten. Wie gaat uiteindelijk het gelag betalen? .... ".
--- einde update 1

Met de faling op 23 augustus 2011 van het Algemeen Bouwbedrijf Vaessen NV uit Dilsen Stokkem heeft de cvba Nieuw Dak een pak bijkomende problemen te verwerken, Vaessen heeft immers bij de uitvoering van de verbouwingswerken verschillende bouwtechnische fouten begaan, ondermeer met de aanleg van de  zonneboilers, maar ook andere werken die niet volgens de regels van goed vakmanschap werden uitgevoerd hebben al schade veroorzaakt die verzekeraar Ethias niet allemaal zal terugbetalen, ondermeer de bedragen van de vrijstellingen, in de meeste gevallen 233 €.

Afstand van verhaal.
Omdat de cvba Nieuw Dak haar gebouwen verzekert en afstand van verhaal doet, dienen huurders slechts de inboedel te verzekeren, maar daardoor ontstaan er systematisch problemen. huurders die zelf geen verzekering hebben afgesloten voor "verfraaiingwerken" stellen vast dat,  wanneer bijvoorbeeld waterschade ontstaat, de cvba Nieuw Dak de vergoeding van Ethias opstrijkt en niet de huurder. Als blijkt, zoals in een recent geval van huurder SM, dat ook de huurder bij Ethias verzekerd is, werkt dat voor de huurders zeer frustrerend omdat, wanneer bij een eventuele nieuwe schildering Nieuw Dak de verf gebruikt die ze normaal gebruikt maar de huurder een andere kleur wil -of had- zal deze van een kale reis thuiskomen. Huurders van Nieuw Dak kunnen zich maar beter niet bij Ethias verzekeren en vooral een polis afsluiten waarin verfraaiingwerken zijn verzekerd.

David tegen Goliath.
Wanneer er een schade ontstaat en huurder en verhuurder bij Ethias verzekerd zijn, dan mag men hier gerust een parallel trekken met het verhaal van David en Goliath, Nieuw Dak en de stad Genk zijn verzekerd bij Ethias, Genk is voor 57% eigenaar van de cvba  Nieuw Dak, u moet zich niet afvragen hoeveel invloed Genk en Nieuw Dak bij Ethias wel hebben. Bij Ethias zegt men dat de afhandeling van de schadedossiers juridisch correct verloopt, maar uit verzekeringskringen vernemen we dat er systematisch problemen zijn met de afhandeling van schadedossiers zelfs dat na het vaststellen van de schade, er zelfs nooit een herstelling plaats heeft.

Tweede keer schade in een vernieuwd appartement.


In één van de 108 voor 55.000 euro vernieuwde appartementen, hebben de huurders voor de 2e keer water in de kelder, telkens met schade, de eerste keer kregen ze geen schade vergoed, nu keert Ethias slechts 130 euro uit en dan nog omdat Nieuw Dak de vrijstelling van 233 euro voor haar rekening dient te namen omdat de Aannemer Vaessen in faling is.

Schadebestek.
Een voorbeeld van voorgaande is een recente waterschade veroorzaakt door een lekkende douchekraan die door aannemer Vaessen niet volgens de regels van goed vakmanschap was uitgevoerd. Het gezin met kinderen heeft in het verleden al een ganse lijdensweg met de appartementen van Nieuw Dank achter de rug, vocht, schimmel, elektrocutiegevaar, nachtelijke brand van de elektrische installatie, schade wegens oneigenlijke opslag van meubels in een niet daartoe voorziene container, kortom een lange lijst klachten. Nadat het gezin na acht maanden verbouwingen het gerenoveerd appartement betrok, begon de ellende opnieuw, waterinsijpeling in de kelder wegens onvoldoende afdichting van de waterafvoer, loskomende rubberen afdichting van de ramen in de slaapkamers, niet werkende thermosstatische kranen van de CV, niet afgewerkte vloeren, en ga zo maar verder. Medio juli 2011 opnieuw problemen met een lek in de douche van het bovenliggend appartement. Bij de vasttelling van de schade vraagt de cvba Nieuw Dak een bestek, niet alleen van de schade aan de meubels, maar ook van de schildering.

Expertise.
Wanneer het tot een schaderegeling moet komen, daagt er van Ethias een expert op voor de cvba Nieuw Dak, die Expert mag ook de schade door de huurder -ook bij Ethias verzekerd- geleden, bepalen. Plotseling heeft Ethias geen bestek voor de schilderwerken meer nodig, het is toch Nieuw Dak die de herstelling gaat uitvoeren, uiteraard in de kleuren die zij bepalen, de huurder heeft zelfs geen verhaal voor de verstoring van het rustig huurgenot door de schade veroorzaakt door derden. De huurders van Nieuw Dak zijn gewaarschuwd en moeten hun conclusies maar beter trekken.       
 
Artikel n° : 4114
Geplaatst : 21:08 7/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.