Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927107





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Motorrijder komt in Weltwezelt om bij botsing met personenauto_Update4
02 september 2011
Bestuurder personenauto wilde op N78 rechtsomkeer maken.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.251.700
Lanaken 2 september 2011.

--- Update 4  12:11 12/09/2011 1.251.700
NVDR.
Beste Jan,
Er sterven spijtig genoeg alle dagen mensen in het verkeer, als er overal gedenktekens worden geplaatst dan wordt België een nationaal kerkhof. Dergelijke gedenktekens trekken de aandacht van de automobilisten waardoor de aandacht m.b.t. de verkeersituatie nóg meer verslapt en als ik goed geïnformeerd ben, dan is uw vriend door de onoplettendheid -van een automobilist- om het leven gekomen, u begrijpt dan hopelijk toch, dat ik het plaatsen van zo'n kruis met argusogen bekijk. Volgens mij is het een gewestweg en dan dient u toelating te vragen bij de betreffende dienst te Hasselt : 
Vlaamse Overheid
Agentschap Wegen en Verkeer – Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4 – 3500 Hasselt
T. 011 74 23 42  F. 011 74 24 49 
http://www.wegenenverkeer.be
Indien u geen toelating krijgt en de gedenksteen staat buiten de rooilijn, dan kan u nog alijd toelating vragen aan de eigenaar van de grond, u ziet dat ik niet persoonlijk reageer, maar in het algemeen belang,dit is trouwens in de buurt geen alleenstaand geval, zie onderstaande link.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3767&Itemid=0  Omtrent het feit, dat er op de website van Cascade -nog- niets daarover is gemeld, heeft u niet
gereageerd. Ik heb zelf, zoals u online hebt kunnen lezen, vele jaren motorfietsen bestuurd, ook zeer snelle, ik kan dus als journalist uit ervaring oordelen, uw vriend Jan heeft op die plaatst onverantwoord snel gereden.
Met vriendelijke groeten
Erik Verbeeck

Ontgoocheld.
Lezer Jan stuurt ons vandaag volgende reacttie:
Een beetje ontgoocheld las ik jouw bericht ivm motorongeval in Veldwezelt. Ik was een vriend van de overleden motorrijder, tevens de man die het kruis plaatste langs de weg. Los van jouw persoonlijke mening - de plaatsing van het kruis is meegedeeld aan het openbaar ministerie, wegen en verkeer, en officieel aangevraagd. De bedoeling is dat we een gedenksteen plaatsen, maar zoals ik zei, ik wacht op bericht van de overheid. Indien ik verbod opgelegd krijg, wordt het kruis verwijderd.
Jan Cuyvers
3740 Bilzen
--- einde update 4

--- Update 3 20:29 11/09/2011
Op de plaats waar Jan Smolderen 2 september 2011 is overleden werd een summier kruis aangebracht , we vinden nog steeds dat het aanbrengen van dergelijke gedenktekens langs de openbare weg, écht niet kan, wettelijk gezien mag het sowieso niet. We vinden het ook vreemd, dat er op de website van de Cascade, nu negen dagen na het overlijden, daarover niets is vermeld, de zaak is, zoals we vandaag hebben gezien, wel open -
http://www.cascade-genk.be/ - We begrijpen dat het leven hier zondermeer verder gaat.


--- einde update 3.

--- Update 2 11:17 3/09/2011
Slechts drie maanden oud.
De Suzuki Hayabusa was de tweede die het slachtoffer Jan S., had gekocht en was slechts drie maanden oud. De Suzuki Hayabusa ontwikkelt 200 pK. Jan S. was de -mede-eigenaar van Brasserie Cascade aan de Hasseltweg te Genk een zaak die Jan samen met zijn vrouw uit de grond stampte. 
http://www.topspeed.com/motorcycles/motorcycle-reviews/suzuki/2010-suzuki-hayabusa-gsx1300r-ar65798.html
--- einde update 2 

--- Update 1 8:25 3/09/2011.
De twee bestuurders maakten fouten.
In de gazet Het Laatste Nieuws mocht de burgemeester van Lanaken weer komen leuteren, kontlikjournalisten zijn er toch om de politici op een positieve manier in het nieuws te brengen. Op de Kiezelweg wordt er inderdaad veel te snel gereden, dat is bekend, maar dat zegt de burgemeester in de gazet niet, er mag immers nooit kritiek geschreven worden, alleen positief. De motard heeft veel te snel gereden en de automobilist had daar geen rechtsomkeer moeten maken², twee bestuurders maakten fouten, om tot  die conclusie te komen, hebben we geen politicus nodig.
² aankomend verkeer moet alvorens aan het verkeer deel te nemen doorgelaten worden, óók al is de snelheid van dat voertuig te hoog.

Morsum Magnificat heeft ervaring met motorfietsen.

2002

 2006

Morsum Magnificat heeft ervaring met het besturen van motorfietsen, ondermeer een Suzuki GSX-R 1000 -foto boven- een machine die 179 kg weegt en een vermogen van 170 pk. Ook met een BMW 1200 heeft Morsum Magnificat ervaring -foto onder-. We begrijpen maar al te goed dat motorfananten graag grote snelheden willen halen, het geeft een bijzonder gevoel, maar het is ook telkens zijn leven -en dat van anderen- op het spel zetten.
--- einde update 1.
  

Er is onlangs in de gemeenteraad van Lanaken door de oppositie nog geklaagd over het feit dat er op de N78 in Veltwezelt ter hoogte van de Porsche garage, te snel gereden wordt, vandaag was dat blijkbaar weer het geval, een snelle zware motorfiets Suzuki GSX-R 1300 is er omstreeks 18:10u. ingereden op een auto die rechtsomkeer wilde maken.


De personenauto die rechtsomkeer wilde maken werd door de Suziki aangereden

Rechtsomkeer.
Een automobilist die op de Kiezelweg rechtsomkeer wilde maken, heeft een zeer snel aankomende motorfiets niet gezien Personen op de plaats van het ongeval hadden het erover  dat de motor enorm snel reed, "wel tweehonderd kilometer per uur" zei iemand. De bestuurder van de groene personenauto zei dat hij daar al meer rechtsomkeer had gemaakt, maar de motor niet had gezien.

Boordinstrumenten van de Suzuki.


De toerenteller staat op 11.000 en de kilometerteller op 100 km, dat zal gezien het toerental wel wat meer geweest zijn, op de link hieronder ziet u een filmpje dat de snelheid en de toeren aangeeft. Volgens specialisten kan de machine in 1e versnelling reeds 180 km/u halen ....

Zeer hoge snelheid.
Aan het impact van de aanrijding te zien moet de snelheid van de superbike inderdaad wel zeer hoog geweest zijn, de Suzuki GSX-R 1300 wordt als 's werelds snelste motorfiets aanzien, weegt slechts 250 kg en haalt meer dan 300 km/u. In dit geval heeft hij een enorme ravage aangericht. Wat de snelheid betreft zou het best kunnen dat de motor 200 km/u reed, zijn toerenteller was op 11.000 toeren geblokkeerd en de machine haalt in tweede versnelling al meer dan 130km/u, gezien de aanrijding op een recht stuk weg gebeurde mogen we aannemen dat er in een hogere versnelling werd gereden, hoe snel zo'n machine is, ziet u op onderstaande link. 
http://www.youtube.com/watch?v=3ty-7bTId5M&feature=fvwrel


De resten van de Suziki GSX-R 1300 lagen honderd meter verder over de berm in het struikgewas. 

Hulp te laat.
De bestuurder, een 48 jarige man uit Genk -Jan S. volgens Corelio- lag minstens vijftig meter verder dan de plaats van de aanrijding in de gracht langs de weg, de stukken lagen overal verspreid en het frame en het motorblok in de struiken langs de kant. De hulpdiensten probeerden nog de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Politie.
Niettegenstaande deze redactie, alsmede omstaanders, het werk van de aangekomen politie niet hinderde, werd iedereen op een nogal onvriendelijke manier, zoals we dat hier van de politie gewend zijn, weggestuurd, óók Morsum Magnificat mocht haar werk niet doen, een weerwoord was voor de "flik" meteen de reden om onze EID op te vragen, daarvoor hebben ze wel tijd. Alsof we daarvan onder de indruk zijn.

Artikel n° : 4105
Geplaatst : 20:00 2/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 30 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.